Sport

2014.09.24. 10:30

Ismét itt a pápai sportágválasztó

Több mint harminc sportegyesület részvételével zajlik majd le a hétvégén a IV. Pápai Nagy Sportágválasztó. A sportolás népszerűsítését szolgáló, pénteken délelőtt kezdődő rendezvény mellett egyéb kísérőprogramok is várják az érdeklődőket.

Polgár Tibor

A Pápai Nagy Sportágválasztót immár negyedik éve rendezi meg a helyi önkormányzat azzal a céllal, hogy kicsik és nagyok bepillantást nyerhessenek a sportegyesületek életébe, valamint a legkülönfélébb sportágakat egy helyen ki tudják próbálni. Idén a Sportcsarnokban és annak környékén két napon át harmincnál is több egyesülettel, mozgással foglalkozó közösséggel találkozhatnak az érdeklődők.

Idén negyedik alkalommal tartanak sportágválasztót a településen, az esemény igen népszerű (Fotó: archív)

– A hagyományos sportágválasztó mellett a látogatók ezúttal a Bartók Béla Zeneiskola és Pápa Város Fúvószenekara jóvoltából hangszereket is kipróbálhatnak, ugyanis a Nagy Sportágválasztó mintájára a Hangszerek Napjai címmel megrendezzük az I. Pápai Nagy Hangszerválasztót is – ismertette a pénteki és szombati nap programját Szabadkai Verita művelődésszervező. A menetrend a megszokott: pénteken elsősorban az oktatási intézményeket várják a szervezők, szombaton pedig kortól függetlenül az egyéni érdeklődőké, a családoké a terep.

– Lesznek újdonságok is, ilyen például az erőmérős kötélhúzás, vagy a vízszintes csúszda. A szombati nap városi tornával indul a Fő téren, melyet a Magyar Televízió élőben közvetít, majd 10 órától ismét a sportcsarnok környékére várjuk a pápaiakat és a környékbelieket – jegyezte meg Szabadkai Verita. Hozzáfűzte, ismét útjára indítják a pecsétgyűjtő akciójukat Mézesmadzag címmel. Ennek keretében szombaton pecsétgyűjtő lapot lehet átvenni az információs sátorban és az egyesületeknél. Egy-egy helyszínen a mozgásos-sportos feladat teljesítését követően pecsétet adnak, a betelt pecsétgyűjtő lapért cserébe pedig a készlet erejéig ajándék választható.

 

Idén tizenöt éves a sportcsarnok

A Nagy Sportágválasztó idén egybeesik a Városi Sportcsarnok 15. születésnapjával. A jeles évforduló apropóján szeptember 26. és október 26. között változatos, sportos programsorozatot rendeznek, aminek része lesz két, egyaránt pénteken nyíló kiállítás is. Az egyik a sportcsarnok 15 évét mutatja be, a másik pedig a Bakancsos Természetjáró Kör életébe enged bepillantást. A tárlatok a sportcsarnok konferenciatermében tekinthetőek majd meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!