Sport

2014.07.25. 14:15

Három országon keresztül tekertek a Pannon maraton kerékpárverseny résztvevői

Pétfürdő, Várpalota - A horvátországi Muraszentmártonban rendezték meg a tizenegyedik háromországos Pannon maraton kerékpárversenyt.

Novothny Ottó

A pétfürdői Bakony Bike Egyesület hét kerékpározója, illetve egy várpalotai sportoló is kétkerekűjére pattant, hogy részt vegyen a vetélkedőn.

A mezőny száztíz kilométert teljesített, érdekesség, hogy valamennyi péti kerekes szintidőn belül ért célba. A névsor: Bíró Tamás, Kálmánchey Lászlóné (Babi), Kálmánchey László, Vida Zsolt, Visnyei Aladárné (Kriszti), Vizsnyei Aladár és Horváth Ferenc.

A bringások jól tekertek (Fotó: Kovács Béla)

A palotai Kocsi Tamás a hatvanöt kilométeres távolságon teljesített remekül.

A kánikulai melegben a kerékpározók Horvátország, Szlovénia és Magyarország tájain tekerték a pedált. Ráadásul a legvégén a mezőny megmászta a horvát siratófalat, ami átlagban tizenkét százalékos emelkedőt jelentett, de alkalmanként húsz százalékos hegyre tekertek a felkészült sportemberek, akiket a folyamatos szembeszél is kemény erőpróba elé állított.

A célba érkezés után minden résztvevő produkcióját aranyéremmel ismerték el a szervezők.

Jövőre Magyarország lesz a házigazdája a kerékpárosok Pannon maraton eseményeinek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!