Sport

2014.04.07. 13:40

Rajtol az elődöntő: Veszprémbe látogat a Balatonfüredi KSE

Elkezdődik a férfi kézilabda első osztály elődöntője. Az egyik ágon két Veszprém megyei csapat találkozik egymással, először a Veszprém Arénában kedden 18 órakor.

Horváth Gábor

Az MKV-MVM Veszprém KC, mint az alapszakasz győztese kiemeltként várja a Balatonfüredi KSE csapatát, amely az előző körben – három küzdelmes meccsen – a Gyöngyösön jutott túl. A párharc az egyik fél második sikeréig tart, a tét a finálé.

Az alapszakaszban a címvédő (piros mezben) nem sok esélyt adott a Balaton-parti együttesnek (Fotó: archív)

Ami a bakonyiakat illeti, Carlos Ortega csapata kemény sorozat előtt áll. A társaság a válogatott előző heti összetartásáról visszaérkezőkkel kiegészülve hétfőn délután tudott ismét együtt gyakorolni. Bőven van mire: a fürediek elleni meccs után az MKB-MVM a Magyar Kupa pécsi négyes döntőjében lép pályára, majd következik a szezon legfontosabb párharca, a Paris SG elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő.

- Most jönnek az élet-halál meccsek, ezért minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy a lehető legjobb formába kerüljünk. Most már nincs hibázási lehetőség – mondta el lapunknak Schuch Timuzsin. A bakonyi védőfal oszlopa a múlt hétre visszautalva megjegyezte, fárasztó, kalandos és tanulságos volt a válogatott németországi túrája. A repülőgéppilóták sztrájkja miatt sokat utazott a csapat, amely átalakítva, némileg megfiatalítva kapott ki kétszer a vendéglátóktól. Érdekesség, hogy a túrán Schuch Timuzsin szobatársa az a Zdolik Bence volt, akivel ma ellenfélként találkozik a pályán.

- Bencével ejtettünk néhány szót az elődöntőről, de inkább a válogatottal foglalkoztunk. A füredieket erős, harcos csapatnak tartom. Sok a fiatal, de akad egy-két tapasztaltabb játékos, Só (Sótonyi László edző– a szerk.) remekül rakta össze a társaságot. Készülünk belőlük, persze nekünk az a legjobb, ha a saját játékunkat játsszuk, méghozzá minél jobban. Szerintem dinamikus, jó meccsünk lesz a Füred ellen – fogalmazott Schuch.

Balatonfüreden ünnepként tekintenek a bajnoki címvédő elleni elődöntőre.

- Akárhogy is vesszük, hazánk legjobb kézilabda együttese ellen pályára lépni az arénában igazi motiváció mindnyájunk számára – kezdte Sótonyi László, a BKSE szakvezetője. – A normálisan gondolkodó sportemberek ilyenkor megpróbálják legjobbjukat nyújtani. Mi sem feltett kézzel lépünk pályára Veszprémben, természetesen mindent elkövetünk majd, hogy megnehezítsük vendéglátónk dolgát.

Sótonyi mester hozzátette, ez egy remek lehetőség számukra, hogy a nemzetközi szinttel összemérjék magukat. Nagyon tanulságos egy ilyen összecsapás, hiszen többek között kijelöli, milyen irányba kell fejlődniük, milyen hiányosságokat kell pótolniuk.

- Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy az esélyek egyértelműen a bakonyiak mellett szólnak. De senki ne gondolja, hogy épp ezért eleve feladjuk a csatát. Sajnos Szöllősi Balázsra továbbra sem számíthatok sérülése miatt, és lehet, hogy Bánhidi sem léphet pályára.

A balatoniak közül az előző hétvégén többen is szerepeltek az ifjúsági, a junior és a felnőtt válogatottban is.

- Úgy vélem, ez számunkra egy komoly visszajelzés afelől, hogy a klubban folyó szakmai munka jó úton halad. Nagyon örülök neki, hogy Székely, Bóka és Zdolik a felnőtteknél is megállta a helyét – vélekedett a tréner.

 

Eb-résztvevő a Csoknyai-csapat

Több veszprémi és balatonfüredi ifjú játékossal a soraiban vívta ki az idei U-20-as Európa-bajnoki részvétel jogát a magyar férfi junior kéziabda–válogatott. A Csoknyai István irányította együttes a svájci selejtezőcsoportban a litvánok elleni siker (34:21) után kikapott (26:31) a házigazdáktól, ám az utolsó meccsen legyőzte (25:24) a horvátokat. Az Eb-t Ausztriában rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!