Sport

2014.03.12. 14:45

Tíz év után újra római maratoni

Veszprém - A Bakony Alpin- és Futóklub tagjai tíz esztendő szünet után ismét rajthoz állnak a római maratoni futóversenyen.

Novothny Ottó

Szelestey-Polgár Attila számolt be arról, hogy az olasz fővárosban megrendezett futóversenyen március 16-án éppen tizenhárman indulnak majd, vagyis pont annyian, mint kerek tíz esztendővel ezelőtt. Persze a sportolókat többen is elkísérik a programra, így a veszprémiek harmincan érkeznek az örök városba. A mezőnyben nyolcan lesznek olyanok, akik már másodszor igyekeznek teljesíteni a klasszikus távot.

A csapat szállása sem változott: ezúttal is a Szent István zarándokházban laknak majd, melyet az első magyar király alapított és magyar apácák működtetik.


A veszprémi csapat tíz évvel ezelőtti célba érése Rómában

 

A közösség három napot tölt Rómában, és a verseny előtt igyekeznek minden látnivalót felkutatni a városban. Az sem baj, ha elfáradnak a turistáskodás alatt, hiszen számukra a részvétel a fon-tos, nem pedig az eredmények hajszolása.

Érdekesség, hogy a kísérők közül is többen elindulnak a különböző vetélkedőkön, többen is az öt kilométeres távot választották. A csapat a jövő hét elején érkezik haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!