Sport

2014.02.22. 16:48

A Veszprém örömet szerzett Ukrajnának

Az utolsó csoportmeccsen elveszítette veretlenségét az MKB-MVM Veszprém KC, amely tartalékosan felállva négy góllal kapott ki a Zaporozsje vendégeként a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

Zaporozsje-MKB-MVM Veszprém 26:22 (13:13)
Harkov. V.: Kurtagic, Wetterwick (svédek).
Zaporozsje: STOCHL – Kubatko, ONUFRYIENKO 4, AFLITULIN 4, SHEVELEV 3, Burka 2, SKOPINTSEV 5 (2). Csere: Sapun, Koshovy (kapusok), Evdokimov 2, Ostroushko 2, Smikov, Kurylenko 1, Inestrosa 3 (3). Edző: Szerhij Bebesko.
MKB-MVM Veszprém KC: Fazekas – Gulyás 1, Mocsai 3, Schuch, Ilic 6 (6), Terzic 1, IVÁNCSIK G. 5. Csere: Jamali 3, Vilovski 1, Ugalde 1, Sulic 1, Gyene. Edző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 8, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 6/6.

A sérülés miatt Nagy Lászlót, Iváncsik Tamást, Carlos Ruesgát, valamint Chema Rodriguezt is nélkülöző veszprémiek biztos csoportelsőként léptek pályára. A csarnokuk felújítása miatt Harkovban játszó hazaiaknak ellenben nagyon is volt tétje az összecsapásnak, egy sikerrel a Zágráb kárára kicsikarhatták a továbbjutást az A jelű hatosból.

A bakonyiak kezdték jobban a találkozót, ám az ukrán csapat néhány perc után átvette a kezdeményezést. A 12. percben 6:4-re vezetett a Zaporozsje, amely nem sokkal később háromra növelte előnyét. A vendégek védekezése nem állt össze, támadásban pedig az összeszokatlanság (Terzic irányított, Mocsai volt a jobb, Jamali a balátlövő, Vilovski a beállós) okozott gondot.

Ortega a 17. percben, 10:7-nél kért időt. Az ukrán alakulat továbbra is rendkívül motiváltan kézilabdázott, a veszprémiek viszont érthetően nehezen kerültek üzemi hőfokba. A folytatásban sem beszélhettünk érdemi vendégvédekezésről, Fazekas a legtöbbször tehetetlen volt a kapuban, a támadószekció viszont Sulic becserélésével erősödött. Ilic újabb értékesített hetese után Gulyás hozta fel csapatát mínusz egyre, majd Sulic egalizált. Jött egy-két Fazekas-védés is, s az első harminc perc után egyenlő volt az állás.

A második félidő ukrán góllal kezdődött, de nem sokkal később már a vendégeknél volt az előny, Ilic sorrendben ötödik büntetőjét is hibátlanul értékesítette, 14:15. Növelte a különbséget az MKB-MVM, megvolt az esély arra, hogy három találat legyen a két csapat között, de egy-két feleslegesen, idő előtt eldobott labda felhozta a Zaporozsjét. A 40. percben egyenlítettek a hazaiak. Mindkét csapat sokat hibázott támadásban, az ukrán valamivel kevesebbet, 45. perc: 20:19.

A spanyol Inestrosa értékesített hetesei révén kettőre növelte előnyét a Zaporozsje. Az ebben az időszakban szinte folyamatos emberhátrány nem segítette a Veszprémet, amelynek az 52. perctől  24:21-ről kellett megpróbálnia újra felzárkózni. A magyar bajnok azonban kapkodott és Onufryienko négyre hizlalta a különbséget. Terzic megkapta harmadik kétperces kiállítását, így öt perccel a vége előtt eldőlni látszott a meccs, 25:21. El is dőlt. A Veszprém amatőr módon, rengeteg hibával hajrázott, ráadásul Stoch lehúzta a rolót a hazai kapuban.

A végén már nem is kellett izgulni, a bakonyiak elveszítették veretlenségüket, az ukránok megszerezték a negyedik, még továbbjutó helyet a csoportban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!