Sport

2014.01.02. 09:45

Hatalmas akarással

A veszprémi amerikai futball csapat Pannon Bulls néven lépett pályára a szekszárdi aréna kupán.

Novothny Ottó

A veszprémiek csapatában a helyeik mellett (tizenheten voltak), négy komlói és három kaposvári játékos is vendégszerepelt.

Az együttes sorban egymás után játszotta csoportmérkőzéseit. A Dabrecen Gladiators, a Szeged Bats, illetve a Szekszárd Badbones ellen is magabiztosan győztek, ám a Budapest Giants egy ponttal többet ért el, ennek a mérkőzésnek 14:13-as vereség lett a vége. A második napra egyetlen csoportmeccs maradt, az Eger Heroes elleni győzelem a biztos továbbjutást jelentette.

A középdöntőben a Baja Radiers csekély ellenállást tanúsított és a remekül teljesítő veszprémiek 28:0-ás eredménnyel léphettek az elődöntőbe.

A veszprémi amerikai futball csapat elszánt teljesítménnyel nyerte meg a szekszárdi tornát (Fotó: Archív)

Itt ismét az egriekkel néztek farkasszemet a veszprémiek, ám nem volt kérdéses, hogy melyik csapat folytathatja a fináléban, hiszen a Bulls 22:8 arányban diadalmaskodott.

Az aranyérem sorsáról döntő összecsapáson újra Budapest Giants volt a rivális és a csoportban elszenvedett vereséget követően a veszprémiek kimagasló produkcióval javítottak: végig vezetve, 13:7-re nyertek és így a dobogó legtetejére állhattak fel.

Pető János csapattag elmondta, hogy a társaság elszántan, készült erre a tornára, amit már negyedik alkalommal rendeztek meg. Alig volt olyan játékosuk, akit kisebb-nagyobb sérülések ne hátráltatták volna, ám mindenki vállalta a játékot és végül a hatalmas győzni akarás meghozta gyümölcsét: aranyérmet szerzett a veszprémi együttes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!