Sport

2013.11.04. 12:53

A Csurgót, utána a Tatabányát fogadják a veszprémiek

A válogatott szünet után folytatódik a honi kézilabdaliga. A címvédő Veszprém két, hazai szinten az átlagosnál keményebbnek tekinthető mérkőzést is vív a héten, az elsőt szerdán este a Csurgó ellen.

Horváth Gábor

Csapatnak, játékosoknak és szurkolónak egyaránt volt ideje feldolgozni a Szeged elleni idegenbeli kudarcot (23:22). A veszprémiek – épp úgy, mint egy évvel ezelőtt – október végén a Tisza-partján veszítették el szezonbeli veretlenségüket, de ettől még vészharangot természetesen senki sem kongatott. Az idény hosszú, és ezen a héten folytatódik is: az NB I két élcsapata látogat a Veszprém Arénába. A címvédő szerdán a Csurgót, szombaton a Tatabányát látja vendégül.

Ahogyan említettük, akadt idő az elemzésre, de a válogatott játékosoknak a pályán is volt feladatuk. Az MKB-MVM keretének hat tagja Debrecenben szerepelt, a magyar-spanyol barátságoson, négyen (Nagy, Iváncsik G., Schuch, Gulyás) a hazai, ketten (Ugalde, Ruesga) a vendégoldalon.

– Jó érzés volt hatezer ember előtt játszani – reagált érdeklődésünkre Gulyás Péter, aki több mint egy év szünet után húzta magára ismét a címeres mezt a debreceni Főnix-csarnokban. A magyar válogatott 29:24 arányú vereséget szenvedett a világbajnoki címvédő spanyoloktól, a bakonyiak jobbszélsője egy gólt szerzett.

A válogatottba visszatérő Gulyás Péter a spanyolok elleni vereséget sajnálja, de szerinte két jó alkalom jön a forma visszanyerésére (Fotó: Penovác Károly)

– A vereséget sajnálom, de legalább megmutatkozott az, hogy miben kell még fejlődnünk. Elsősorban a támadótaktika szorul csiszolásra. A jövőben biztosan jobb teljesítményre leszünk képesek – tette hozzá. 

Visszatérve a szerdai mérkőzésre, az a ritka és érdekes helyzet állt elő, hogy a csurgóiak várják jobb helyről az összecsapást. A Somogy megyei csapat (amely idén csak kétszer veszített pontot: kikapott a Szegedtől, a Tatabánya ellen ikszelt) a második, a Veszprém a harmadik a tabellán pillanatnyilag. Igaz, a címvédő eggyel kevesebb meccset játszott.

– A Csurgót és a Tatabányát is le kell győznünk, természetesen külön-külön készülünk ellenük. Szerdai vetélytársunk komoly álmokat szövöget, a második helyre szeretne odaérni, a Tatabánya pedig a legjobb négy közé. Tehát erős csapatokról van szó, és nekünk ezek a hazai mérkőzések jó alkalmat kínálnak arra, hogy visszanyerjük a formánkat – magyarázta Gulyás Péter, aki hangsúlyozta: a Bajnokok Ligája folytatása előtt mindenképpen szeretnének újra felpörögni és plusz önbizalmat gyűjteni.

A Veszprém-Csurgó mérkőzés szerdán 20 órakor kezdődik.

 

Elhunyt a klub egyik alapítója

A közelmúltban elhunyt a megyeszékhely kézilabdaklubjának egyik alapítója. Dr. Fekete László a Veszprém megyei Állami Építőipari Vállalat (VÁÉV) magas beosztású vezetőjeként rengeteget tett azért, hogy 1977-ben újjáalakuljon a város férfi kézilabdasportja és elinduljon azon a sikeres úton, amelyen ma is halad. – A veszprémi kézilabda nélküle nem jutott volna el idáig – mondta Hajnal Csaba sportigazgató. A klub az egyik novemberi mérkőzés előtt csendes megemlékezést tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!