Sport

2013.10.09. 10:05

Értékes lehet a siker

A kézilabda Bajnokok Ligája "A" csoportjának két veretlenje csap össze csütörtökön este a Veszprém Arénában. A hazaiak az esélyesek, a siker ráadásul most különösen értékes.

Horváth Gábor

Ha az MKB-MVM Veszprém KC legyőzi a HC Motor Zaporozsje csapatát, máris komoly lépést tesz a csoportelsőség felé. Az ukránok ugyanis az első körben döntetlent játszottak a német Löwen otthonában, majd hazai pályán megverték a horvát CO Zagreb együttesét.

Az éllovas bakonyi csapat két sikerrel kezdte a nemzetközi sorozatot: idegenben a szentpéterváriakat, hazai környezetben a Löwent fektette két vállra.

- Behúztuk a mérkőzéseket, de egyáltalán nem volt könnyű dolgunk - mondta el Fazekas Nándor. A Veszprém kapusa hozzátette: tavaly ebben az időszakban összeszokottabb volt a csapat.

- Persze ez természetes, hiszen érkeztek új játékosok, és azt gondolom, a legfontosabb az, hogy folyamatosan fejlődjünk, és jövő februártól kezdjünk el csúcsformába kerülni. Ha nyerünk a Zaporozsje ellen, kedvező lesz a helyzetünk a csoportban, ugyanakkor utazunk még Zágrábba, ahol sosem lehet biztosra menni - nyilatkozta.

A magyar bajnok (kék felsőben Carlos Ortega vezetőedző) az előző fordulóban csoportrangadót nyert, most újabb derbi következhe (Fotó: Penovác Károly)

 

 

Carlos Ortega vezetőedző csoportrangadóra készül. A spanyol szakember méltatta a mai ellenfelet, megjegyezve: az ukránok egységes, erős csapatot alkotnak és már bebizonyították, hogy képesek a bravúrra.

Bizony, a Zaporozsjétől mindenképpen bravúr lenne az újabb idegenbeli pontszerzés. Az ukránok egyébként már szerepeltek a Veszprém Arénában, 2008 novemberében egy BL-csoportmeccsen 33:22 arányban maradtak alul. Akkori legeredményesebb játékosuk, öt góllal, az a Sergij Burka volt, aki most is az ukrán keret tagja. Az átlövő félelmetes fizikai paraméterekkel rendelkezik, majd 210 centiméteres magasságához 110 kilogramm testsúly párosul. Az ő semlegesítése lesz az egyik legfontosabb feladata a hazai védekezésnek.

A veszprémieket az utóbbi időben több sérülés és betegség hátráltatta. Nem volt százszázalékos állapotban Fazekas Nándor, Nagy László, Chema Rodriguez, Mirko Alilovic, Iman Jamali, Gulyás Péter és Schuch Timuzsin sem. Utóbbi két játékos a legutóbbi, Balatonfüred elleni, bajnoki összecsapáson pihenőt is kapott Ortega mestertől.

Komolyabb sérültje ugyanakkor nincs a magyar bajnoknak, amely csütörtök este ismét bombaerős szurkolótábora támogatásával ejthet újabb fontos skalpot.

 

A harmadik forduló következik

Az ukrán Zaporozsje veszprémi vendégszereplése lesz a harmadik forduló nyitómeccse a Bajnokok Ligája A csoportjában. A program, csütörtök, 19.00: MKB-MVM Veszprém KC-Motor Zaporozsje. Szombat, 16.00: St. Petersburg-CO Zagreb. 16.30: Celje-RN Löwen. Az állás: 1. Veszprém 4 pont, 2. Zaporozsje 3, 3. Celje 2, 4. Zagreb 2, 5. Löwen 1, 6. St. Petersburg 0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!