Sport

2013.09.11. 12:17

Ajkai és palotai bajnoki tervek

A hétvégén megkezdődik az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokság, ahol a megyéből négy csapat lesz érdekelt.

Napló sport

Most a Le Belier KK Ajka, illetve a Várpalotai Bányász SK együtteseit vesszük górcső alá.

– Augusztus elsején kezdtük a felkészülést, és a játékosok nagyon rendesen dolgoznak, még ugyan nem vagyunk készen, de igyekszünk – válaszolta érdeklődésünkre Kaló Sándor, akinek idén egy megfiatalított Várpalotai BSK-t kell irányítania.

A tavalyi együttes rutinosabb tagjai közül többen távoztak és hagyták abba a játékot, míg érkezési oldalon csupa fiatalember található. A legtöbben visszatérők, úgy, mint Putics Bence és Mazák Lajos. Előbbi legutóbb Tatabányán játszott, utóbbi pedig Mezőkövesd és Eger érintésével tért vissza Várpalotára.

– Egy időben inkább távoztak tőlünk a fiatalok, most viszont megfordult a tendencia. Örvendetes, hogy sokan közülük heti három alkalommal délelőtt is edzenek, mások is csatlakoznak hozzájuk, így a keret nagy részének heti nyolc tréningje van – árulta el örömmel Kaló Sándor.

A szakvezető hozzátette: sokat vár az érkezőktől. Nemcsak a rutinosabbnak mondható Puticstól és Mazáktól, hanem a többiektől is, igaz, velük még türelmesnek kell lenni. Ők a jövő emberei lehetnek.


Gebhardt (kettes) eligazolt, de több fiatal is érkezett Palotára (Fotó: Penovác Károly)


– Örülök a sok fiatal érkezésének, igyekszünk minél hatékonyabban beépíteni őket a csapatba. Tőlünk többen is NB I-be távoztak az utóbbi időben, ami mutatja, hogy eredményes munkát végzünk. Az elsődleges célunk az, hogy összedolgozzuk az együttest. Szerintem a másodosztályú mezőny nagyon megerősödött. Vannak itt NB I-es kiesők, valamint első ligás klubok másodikszámú csapatai is. A veszprémi és a balatonfüredi alakulat is előrébb lépett. Nem lesz tehát könnyű dolgunk, és a 7-8. hely megszerzését tartom reálisnak. 

Az előző évadban az Ajka hivatalosan kiesett a másodosztályból, ám végül megőrizhette tagságát a kevés jelentkező miatt. A nyáron, úgy tűnik, sikerült stabilizálni a klub helyzetét: új elnök, Meiczinger József vette át az egyesület vezetését, s új edzőt is kineveztek, Huszti Géza személyében.Huszti Géza a 90-es évek közepén játékosként már megfordult Ajkán, most a fia kézilabdázott az NB I/B-s gárdában.

- Az alaposan megújult kerettel augusztus elején kezdtük meg a munkát heti három edzéssel. Több játékos érkezett hozzánk, akikkel remélem, sikerül kivívni a bennmaradást – mondta el Huszti Géza, az ajkaiak szakvezetője.Rozmán Gergő Celldömölkről érkezett, Sipos József, Molnár Sándor és Paár Olivér pedig az ETO-SZESE Győrtől, míg Majdanics László, Völgyesi Márk Alsóörsről, Körli Norbert pedig Pápáról.

– Elég nehéz a sorsolásunk, az első három fordulóban a tavalyi szezon legjobbjaival mérjük össze erőnket. A nyitányon a Füred II-vel találkozunk, aztán a Dabassal, majd a Százhalombattával. Fontos lenne a jó kezdés, igyekszünk megnehezíteni esélyesebb ellenfelünk dolgát. Azt gondolom, az első fordulóban bármi megtörténhet – hangsúlyozta az ajkai edző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!