Sport

2012.12.12. 14:17

Veszprém megyei úszóválogatott

Megyei körkép - Egyedülálló kezdeményezés eredményeképpen a Veszprém megyei úszóválogatott részt vett a szombathelyi 10. nemzetközi Claudius kupán.

Novothny Ottó

A Veszprém megyei úszóedzők összefogásának és együttműködésének eredménye a megyeválogatott kialakítása, melyben olyan fiatalok kaptak helyet, akik koruk miatt még nem érhették el az országos szintidőket. A szakemberek megbeszélését tettek követték és a megye legjobbjai, tizenkét fős csapatot alkotva, remek eredményeket értek el a nemzetközi mezőnyben. 

Az ajkai Rája '94 Úszó Klub képviseletében Kovács Máté, Kovács Bence és Valler Bence (utóbbi kettő egy-egy ezüstöt is begyűjtött, Valler további két számban harmadik helyen is végzett) szerzett aranyérmet. Második lett: Kun Szabó Fanni (két számban is), Molnár Anikó (ő bronzérmet is kiérdemelt), Kovács Máté, Varga Márk. Harmadik helyen zárt: Szücs Bernadett. Korosztályukban a legeredményesebbnek járó kupát Valler, Kovács B., Molnár és Muelek Fruzsina vihette haza.

 

A Veszprém megyei úszóválogatott nagyszerűen teljesített a szombathelyi nemzetközi vetélkedőn (Fotó: archív)

A Veszprémi Úszó Klub színeiben a dobogó legfelső fokára állhatott fel Végh István (további három ezüstöt is nyert), Kollár Bendegúz (mellé két-két második és harmadik helyet is szerzett), Mészöly Nikolett (plusz egy-egy ezüst- és bronzérem a nyereménye). Két számban is második, egyben harmadik lett Mürkli Márton. A dobogó harmadik fokára állhatott fel Bokányi Barbara. Mészöly Nikolett az összesített pontversenyben korcsoportjában a második helyet érte el.A balatonalmádi Vidra SE úszói közül győzött Bérces Bíbor és Bognár Balázs (utóbbi még minden éremből szerzett egyet-egyet). Második helyen zárt Horváth Dorottya, illetve két számban is Csíki Lilian kiérdemelt két bronzérmet is), valamint szintén kétszer állhatott fel a dobogó második fokára Matyikó Marcell. A veszprémi Balaton Úszó Klub sportolói két ezüst- (Rasovszky Kristóf) és három bronzéremmel (Rasovszky, Mátrai Roland, Mayer Levente) bizonyították felkészültségüket. A csapatok vetélkedésében a Jövő SC győzött, a hazai társulatot megelőzve, míg az előkelő harmadik helyet az ajkaiak szerezték meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!