Sport

2012.12.03. 16:00

Natúr erő, izom

Várpalota – Harmadik alkalommal rendezték meg a László Classic elnevezésű világversenyt. A palotai csarnokban lelkes és hozzáértő közönség biztatta a sportolókat.

Novothny Ottó

Minden produkciót vastapssal jutalmaztak az érdeklődők, akik megtöltötték a sportlétesítmény lelátóját. A „ceremóniamester” Fekete László volt, aki a szövetség első embereként, többszörös világbajnokként ellenőrizte az iszonyú erős emberek mini előadásait. Merthogy ebben a sportágban mindenkinek megvannak a megszokott mozdulatai, kabala ténykedései, melyek hozzásegíthetik az elképesztő próbák végrehajtásához. Kell is a „varázslás”, hiszen például a nap végére, amikor már mindenki tökéletesen elkészül az erejével, hárommázsás súlyt kell például lépcsőn felcipelni. Ez persze nem mindenkinek sikerült, sőt, hogy pontosak legyünk, csak a végső győztes Fekete Lászlónak, aki nem azonos a rendezvény névadójával, ugyanis a fia.

 



Várpalotán telt ház előtt produkálták magukat a világ minden tájáról érkezett natúr erős emberek (Fotó: Gáspár Gábor)



– Én még az idén nem versenyzem, de jövőre már készülök, mindenhol ott leszek – mondta az idősebb Fekete, miközben büszkén figyelte két fia, László és Miklós küzdelmeit a terhekkel és az ellenfelekkel. Utóbbiak között amerikai, dél-afrikai, kanadai, svéd, angol, moldáv, gibraltári, szingapúri, horvát, észak-írországi és ír, illetve román és skót izom- és sportember is akadt. És persze a két magyar, akik bőven bekerültek abba a hat kiemelkedő elitbe, akik a végső győzelemért harcoltak. A golyópakolás, a gumiköpeny- forgatás, a 180 kg-os szikla, majd a két és fél mázsás gúla cipelését végül a már említett lépcsőpakolás koronázta meg (itt 240 volt a kezdősúly). A László Classicot ifjabb Fekete nyerte meg, megelőzve testvérét, Miklóst. A svéd Passanen harmadik, az angol Kesley negyedik, a skót Lovett ötödik helyen végzett. 



A jövő évi program meglehetősen sűrű

Fekete László elmondta,hogy elfoglalt napok várnak rájuk, hiszen 2013-ban előbb Dubaiba utaznak,ahol színvonalas versenyt szeretnének rendezni.Ezt követi a brazil kirándulás,ahol a sportág olimpiai elismertségét próbálják meggyorsítani.Aztán Spanyolországban,Amerikában, majd Dél-Afrikában következnek sorban a versenyek. Külön érdekesség lesz a kontinensek vetélkedése, ahol a Fekete család egyébként külön csapattal indulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!