Sport

2012.08.28. 12:51

Megnyerte a próbaolimpiát az ifj. Fekete László Londonban

Ősi, London - A hivatalos olimpiai program befejezése után több sportágban rendeztek bemutató versenyt az ötkarikás játékok helyszínén.

Novothny Ottó

Az erősemberek vetélkedésén tizennégy ország, tizenhat izomkolosszusa mérte össze tudását. Az eseményt több nemzetközi szövetség vezetője is figyelemmel kísérte, hogy véleményt alakíthasson ki a sportág jövőjével kapcsolatban.

- Természetesen csak a natúr emberek szervezetének tagjai jöhettek szóba ezen a programon, hiszen mi nyíltan vállaljuk a doppingellenőrzést - mondta Fekete László, aki már többször is elnyerte a világ legerősebb embere címet.

A londoni eseményen öt számban versengtek a résztvevők: volt golyópakolás, traktor gumiköpeny forgatás, gúla láb közötti cipelése, illetve kofferhordás. Az utolsó verseny ezúttal is a súlyok lépcsőn történő felpakolása volt.

A legvégén ifj. Fekete László nyert, megelőzve svéd vetélytársát és bronzérmes testvérét, Fekete Miklóst.

- A szakemberek elismerően beszéltek a tapasztalataikról, vagyis az erősemberek olimpiájáról. Elképzelhető, hogy Rióban már ott lehetünk a hivatalos ötkarikás programban is. Az biztos, hogy jövőre minden bizonnyal utazunk Brazíliába bemutatót tartani, illetve népszerűsíteni a sportágat - zárta az izgalmas beszámolót Fekete László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!