Sport

2011.07.21. 08:29

Tamburelloviadal a Bakonyban

Címkék#tamburello

Bakonybél - A hétvégén első alkalommal rendez a bakonyi tele- pülés nemzetközi tam- burellobajnokságot. A sportágat hazánkban még kevésbé, Bakonybélben azonban már jól ismerik.

Szabó Zsuzsanna

Mint ahogy arról lapunkban korábban már beszámoltunk, Bakonybélben a Magyarországon még kevésbé ismert olasz  eredetű  játékot, a tamburellót honosították meg. A bakonyi kistelepülésen a sportág kedvelői Bakonybéli Tamburello SE néven egyesületet is alapítottak.

A július 23-24-e közötti versenyen a házigazdák együttesein kívül összesen tizenhárom csapat vesz részt. Összecsap majd az olasz Ragusa, a német Dresden férfi- és női gárdái mellett a Budaörsi Tamburello SC, a Budai Tamburello SE, valamint a TF Sport Egyesület Tamburello Szakosztálya is.

A tamburello egy teniszhez hasonló sportág, melyet három-három játékos játszik pályán, egy csörgődobhoz hasonlító  a játék névadójaként is szolgáló  ütővel.
 
Bakonybélben ősszel alakult meg a megye első tamburelloegyesülete, a faluban már egyre népszerűbb ez a játék, mintegy harmincan kezdték meg elsajátítani az alapjait.
A klub most először rendez nemzetközi bajnokságot, és reményeik szerint a jövőben hagyományteremtő szándékkal rendszeresen tudják majd vendégül látni a sportág hazai és nemzetközi híveit egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!