Sport

2011.07.28. 08:19

Kis település nagy eseménye a tamburello

Bakonybél - A hétvégén Bakonybél adott otthont az I. Tamburello Bakony-kupának. Két külföldi csapat is szerepelt a különleges sportág versenyén.

Szabó Zsuzsanna

A kétnapos nemzetközi viadal során a házigazda Bakonybéli Tamburello SE-n kívül az összes magyarországi csapat, a Budaörsi Tamburello SC, a Budai Tamburello SE és a TF Sport Egyesület tamburello-szakosztálya is részt vett. Külföldiként pedig az olasz Ragusa csapata és a német Dresden női és férfi- együttese jött el.

A mérkőzések már péntek este megkezdődtek, majd szombaton egész nap zajlottak, este pedig közös zenés vacsora mellett a csapattagoknak lehetőségük nyílt az ismerkedésre és a tapasztalatcserére is. Vasárnap rendezték meg  az elődöntőket és a döntőket, valamint Ragusa és Drezda csapatainak összecsapását is. A hazai egyesületek számára a külföldi együttesek játéka hasznosnak bizonyult, több fogást sikerült tőlük "ellesni". A vasárnap délutáni eredményhirdetésen minden csapat érmet és oklevelet kapott, a két első helyezett csapat egy-egy vándorkupát.


 
Drezda és Ragusa csapata - mivel versenyeredményük nem számított bele a magyar csapatok közti versenybe-, lévén, hogy Bakonybél neves fafaragó központ, egy-egy fából faragott, tamburellojátékost ábrázoló és a versenyt megörökítő emlékplakettet vihetett haza.
Eredmények: férfiak: 1. Budaörsi Tamburello I. csapata, 2. Budaörsi Tamburello SC II, 3. Bakonybéli Tamburello SE I, 4. Bakonybéli Tamburello SE II, 5. TF Sportegyesület Tamburello Szakosztály.
 
Nők: 1. Bakonybéli Tamburello SE I, 2. TF Sportegyesület Tamburello Szakosztály, 3. Bakonybéli Tamburello SE II, 4. Budai Tamburello SE, 5. Bakonybéli Tamburello SE III.
 A két külföldi csapatot külön értékelték: 1. Ragusa 2. Drezda. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!