Sport

2011.07.15. 09:32

Balatonfűzfői a lövő mestere

Balatonfűzfő - A szlovéniai Mariborban rendezték meg a koronglövők Világkupáját, ahol több magyar is lőállásba lépett.

Novothny Ottó

Putz István, a Balatonfűzfői Lövész Egylet, illetve a korong szakág edzője elmondta, hogy érezhető már: a londoni olimpia megnyitójának időpontja vészesen közeleg. A maribori versenyen ugyanis két ötkarikás részvételi kvótát lehetett elnyerni és ennek megfelelően részvételi csúcsot jegyezhettek fel a szervezők: száznyolcvan egyéni trapos indult.

A mezőnyben ott volt a Balatonfűzfői Lövész Egylet színeit képviselő Szollár András, aki hagyományos trap szakágban 118-as alapszakasszal jól teljesített, de még két-három találat hiányzott neki a döntőbe jutáshoz. Ugyanakkor a dupla trap szakágban Bognár Richárd nagyszerűen versenyzett (145-ös kiváló eredménnyel léphetett a döntőbe), óriási izgalmak után olimpiai kvótát szerzett. (Gerebics Roland a 37. helyen zárt.)
 
- Elmondhatatlanul szorítottunk Richárdért, miközben televízión minden pályát láttunk. Olyan is előfordult, hogy a versenybíró hibát jelzett, ami azt jelentette: olyan is bekerült a hatos fináléba, aki a magyar fiút "kilőheti" a londoni útról, de végül kiderült, hogy rossz volt az ítélet. Szóval kellett ez a siker és nagyon örültünk neki - fogalmazott Putz István.

 

 

Érdekesség, hogy a Mosonmagyaróváron élő Bognár Richárd edzője a Balaton-parti traplövő. A két sportember régóta együttműködik és ennek is eredménye a maribori hatodik hely.
 
- Olyan szinten áll már Richárd, hogy nem kell mindennapos kapcsolat a továbblépéshez, inkább arról szól a történet, hogy adott pillanatban a megfelelő pályához a megfelelő tanácsokat kapja meg, amit egyébként ő szó nélkül elfogad - részletezte feladatait Putz István.

A korongvadászok nem pihenhetnek, hiszen hamarosan következik az Európa-bajnokság (öt londoni kvalifikációs hellyel) Belgrádban, illetve majd később ugyanitt a világbajnokság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!