Sport

2011.06.17. 08:14

Péti aranyérem

Pétfürdő - A Kínok kínja elnevezésű, amatőr kerékpárosoknak kiírt versenyen remek péti siker született: Specziár András korosztályában a dobogó tetejére állhatott.

B. Virág Rita

A Bakony Bike Kerékpáros Egyesület mozgalmas időszakot tudhat magáénak. Esztergomban a Kínok kínja elnevezésű, 120 kilométeres erőpróbán bizonyíthattak a sportkör tagjai. Összesen tizenegy bringás tette próbára magát a szeles, rossz időben lebonyolított vetélkedőn. A kellemetlen időjárási körülmények között többen is elestek, például Tóbiás Sándor is, aki bordatöréssel tekerte végig a távot.

 



Az egyesületből Specziár András szerepelt a legjobban, aki a férfiak hetes korcsoportjában a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Ugyanitt Bakos András a nyolcadik lett. Zongor Zalánt kell még kiemelnünk, aki a második kategóriában hatodik lett, valamint Vida Mihály, aki a kilences korcsoportban hetedikként ért célba. A nőknél Tamási Ivett a harmadik kategóriában hatodik helyen végzett.

Két hét múlva Gyömrőn újabb mezőnyversenyen 80 kilométert kellett legyűrnie a mintegy 220 résztvevőnek a  rossz minőségű és szűk utcákon. A pétiek közül szintén Specziár András volt a legjobb, aki ötödik helyen tekert be. A nyolcas korcsoportban Berkes Lajos a hetedik helyezést szerezte meg. A Bakony Bike egyetlen női indulója most is remek tempóban ment, korosztályában a nyol- cadik helyet érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!