Sport

2010.09.02. 10:04

Kézifesztivál izgalmakkal

Balatonfüred - Negyedik alkalommal rendeznek kétnapos nemzetközi kézilabda-fesztivált Füreden a Balaton szabadidőközpontban. A szeptember 4-5-i eseményen az MKB Veszprém KC, a Pick Szeged, az orosz Csehovszki Medvegyi és a horvát Croatia Zágráb vesz részt.

Horváth Gábor

Idén is izgalmas, érdekes összecsapásokat ígér a balatonfüredi felkészülési torna.

A IV. Nemzetközi Férfi Kézilabda Fesztivál elődöntőit szombaton rendezik. Délután négy órakor a magyar mezőny két legjobbja, a bajnoki címvédő Veszprém és az ezüstérmes Szeged lép egymás ellen pályára. A két alakulat legutóbbi füredi találkozóján (a Magyar Kupa döntőjében) az MKB hatalmas harcban hétméteresekkel győzött. A másik elődöntőben (18:15) Csehovszki-Zágráb mérkőzést rendeznek.

Az első nap vesztesei vasárnap délelőtt 11 órakor a bronzmeccsen lépnek pályára, a torna fináléját pedig kora délután, egy órakor tartják.

A résztvevők erejéről mindent elárul, hogy mindannyian Bajnokok Ligája-indulók. Az orosz együttes - amely idén ott volt a BL legjobb négy alakulata között - már csaknem egy hete Balatonfüreden edz, s kedden a Veszprémben játszott felkészülési mérkőzést (MKB-Csehovszki 32:30). Az exveszprémi Gál Gyulát is a soraiban tudó zágrábiak és a nyáron alaposan átalakuló Szeged pénteken érkezik a helyszínre.

A horvátok már kétszer is megnyerték a tornát, de idén az MKB a címvédő. A Csehovszki másodszor vesz részt a fesztiválon, a Pick pedig idén debütál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!