Sport

2009.12.29. 12:21

Collina a videobíró mellett

Pierluigi Collina, az olaszok korábbi kiváló játékvezetője szerint a labdarúgásban mindenképpen itt lenne az ideje a videobíró alkalmazásának.

MTI

"Ez így nem mehet tovább, a játékvezetők úgy mennek ki a pályára, hogy tisztában vannak vele: minden hibájukat észreveszik - mondta a 49 éves sípmester, akit hatszor - 1998-ban, 1999-ben, 2000-ben, 2001-ben, 2002-ben és 2003-ban - választottak meg a világ legjobbjának. - Alkalmaznunk kell ezt az eljárást, nem lehet olyan helyzetet teremteni, amelyben csak a bírónak nincs segítsége" - tette hozzá.

Bár Collina mellett mások is szorgalmazzák, ennek ellenére úgy tűnik, egyelőre várni kell a videobírós visszajátszásokra, Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke ugyanis nemrég megerősítette korábbi álláspontját, mely szerint ameddig ő áll a szervezet élén, a futballban nem használják a televíziós felvételeket a bírói döntések helyességének eldöntésére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!