Sport

2008.12.30. 07:26

Éles József utolsó tánca - A gáláé a főszerep az arénában

<b>Veszprém</b> - Ilyen még nem volt: Kézilabda Gála Veszprémben! Aki számít a magyar kézilabdasportban, ott lesz ma a Veszprém Arénában.

Deák Dóra

Aki siet, még bejuthat a Gálára, hiszen a jegyek nagy többsége már elkelt az év végi szupershow-ra, ami nem is csoda, hiszen már a felvezető programban egymásnak feszül a Veszprém és a Szeged szurkolói csapata, a főprogram pedig egyformán tartogat magas színvonalú válogatott-meccset (Magyar férfi közönségválogatott-Szerbia), különleges találkozót (Médiaválogatott-Női közönségválogatott) és egy igazi presztízsrangadót (Veszprém Öregfiúk-Magyar Nosztalgiaválogatott).


 Borsos Attila: be kell valljam, célunk az ünneprontás a csodás Veszprém Arénában, azaz idegenben is nyerni akarunk
(Fotó: archív)


A hab a tortán kétségtelenül a közelmúlt sztárjainak összecsapása lesz: minden idők legjobb veszprémi kézilabdázói az elmúlt 25 év legjobb magyar játékosaival veszik fel a harcot. 

A névsor igazán parádés: az egyik oldalon Németh Csaba, Török Lajos, Sótonyi László, Éles József, Csoknyai István, Zsigmond György, vagy éppen Igor Zubjuk és társaik többek között Hoffmann Lászlóval, Iváncsik Mihállyal, Gyurka Jánossal, Kovács Mihállyal, Borsos Attilával veszik föl a harcot, és ahogyan egy igazi meccs előtt megszokott, az ellenfelek egymás értésére adták, céljuk nem lehet más, csak a győzelem! 

Éles József utoljára lép pályára játékosként kézilabda-mérkőzésen, így kettőzött erővel száll harcba: 

- Az utolsó meccsemen talán még jobban nyerni akarok, mint eddig, ezért részemről ne számítson kegyelemre az ellenfél. 

A társakkal jól megértjük egymást, a kondíciónk is megfelelő, nem szeretnénk csalódást okozni imádott közönségünknek. Szeretnék szépen búcsúzni. 

Az ellenfél egyik csapatkapitánya, Borsos Attila persze nem maradt adós a válasszal: 

- Be kell valljam, célunk az ünneprontás a csodás Veszprém Arénában, azaz idegenben is nyerni akarunk. Bár ellenfelünk talán fiatalabb, de igyekszünk frissességben fölvenni vele a versenyt. 

A meccsek mellett a showelemek sem maradhatnak el: a Face Team világpremierje nyomán a kézilabda-akrobatika is bemutatkozik, és az is kiderül, hogy ki lett 2008-ban a közönségdíjas, azaz a szurkolói szavazatok alapján a legjobb magyar kézilabdázó. Aki ott lesz a Veszprém Arénában, ma este megtudhatja.

A kézilabdagálára az alábbiak szerint közlekednek a Balaton Volán 27. számú járatai, autóbusz állomásról indul: 15:30-kor. Veszprém Arénától indul: 21:15-kor.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!