Somlóvásárhely

2016.08.28. 16:40

Erdélyi táborozókért többek fogtak össze

Somlóvásárhely - Összefogott a római katolikus plébánia, a Somlóvásárhely Jövőjéért Egyesület és a helyi altalános iskola azért, hogy feledhetetlen élményt szerezzen harminc erdélyi kisdiáknak.

Tisler Anna

A székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai 131 somlóvásárhelyi gyermekkel táborozott együtt. Kocsis Tamás plébánostól megtudtuk, hogy a gyerekeket az egyesület jurtáiban szállásolták el, ami nagy élmény volt számukra. Nemes Árpádné kántor és Cziglerné Siket Gabriella tanárnő rendszeresen megajándékozta őket süteménnyel, és még többen hozzájárultak az ellátásukhoz.

A gyerekek a plébánia udvarán felállított jurtákban laktak  Fotó: Kocsis Tamás

A helyi és a vendéggyerekek az első napot ismerkedéssel töltötték, majd Balatonfüreden múzeumlátogatással, balatoni fürdőzéssel, a keszthelyi Festetics-kastély kiállításainak a megtekintésével, celldömölki fürdőzéssel és a kislődi kalandparkban egész napos játékkal telt a hét. Kocsis Tamás bemutatta a templomot, majd a vendégek orgonakísérettel elénekelték a székely és a magyar Himnuszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!