Somlóvásárhely

2015.10.08. 09:24

Lényeg a sikerélmény

Somlóvásárhely - Két új interaktív táblát kapott a Széchenyi István Általános Iskola, így mind a nyolc tanterem fel van szerelve a korszerű eszközzel.

Tisler Anna

Az intézménynek, amelybe tíz településről járnak gyerekek, húsz táblagépe is van, így tanítási órán egy teljes osztály tudja használni azokat. Az informatika foglalkozásokat a számitástechnikai szaktanterem korszerű gépeivel tartják. Martonné Vathy Hedvig igazgatótól megtudtuk, folyamatosan pályáznak, fejlesztik az eszközállományukat. Jelenleg egy 12 éves korig ajánlott logikai, ügyességi fejlesztő játéksorozat beszerzésén dolgozik a tantestület. Az alaplaphoz különböző nehézségi fokú feladatsort tartalmazó füzetek tartoznak, amelyet a diák önállóan old meg, majd ellenőrizni is tudja azt. A jobbak nehezebb, a lassabban haladók egyszerűbb feladatot kapnak, így mindenkinek lesz sikerélménye.

A hetedik osztályban Szabó Kevin felel, jól felszerelt az iskola
Fotó: Tisler Anna

- Hisszük, hogy minden gyerek tehetséges valamiben, és ha a tudásának megfelelő feladatokkal sikerélményhez juttatjuk, ha elhiszi, hogy meg tudja tanulni az anyagot, akkor igyekezni fog, hogy minél jobban teljesítsen - fogalmazta meg az igazgató.

Az iskolának 151 tanulója van. A tanév elején sikeres egészségnapot szervetek, voltak Somló túrán és közlekedési napon. Október elején nyelvi hetet tartanak, amelyre magyar, német és angol nyelvi feladatsor megoldására jelentkezhettek a gyerekek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!