Somlószőlős

2017.03.18. 14:28

Örök érvényű mondandók - Három település együtt ünnepelte magyarságát

Somlószőlős - Nemeshodos és Őrihodos testvértelepülések képviselőit látta vendégül az önkormányzat a nemzeti ünnep rendezvényén.

Penk Tímea

A három település együtt ünnepelte magyarságát. Kiss János Norbert, Somlószőlős polgármestere ünnepi beszédét a közös gondolkodás, az együttműködés és az együtt haladás fontosságára fűzte fel. Történelmi példákon át érkezett napjaink feladataihoz, melyeket csak közösen, összefogva lehet megvalósítani.

A helyi óvodások ismét felkészülten és rengeteg kedvességgel léptek színpadra, de nagy sikert aratott az óvónők, majd a nemeshodosi A Megmaradásunkért Kultúrcsoport előadása is. Már hagyomány, hogy közösen ünnepelnek a települések.

Az ünneplőket mélyen megérintette a szívbemarkoló, példaértékű összeállítás, amelyben az előadók ismét képesek voltak megújulni az örök érvényű mondanivalójukkal. A rendezvényen fellépett a Somvirág Nyugdíjasklub énekkara, Marton Dóra és Marton Dávid verset szavalt. Az ünnepség végén megkoszorúzták Stetina Vincze honvéd hadnagy és Mészey György honvéd ezredes síremlékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!