Rendőrségi

2016.01.16. 13:00

Veszprém megyeiek tragédiája – hárman meghaltak a győrszemerei balesetben

Két pápai és egy mihályházai férfi halt meg a helyszínen Győrszemerénél a péntek esti balesetben, ahol négy autó ütközött össze.

Kovács Erika

A három férfi abban a Seatban utazott, amelyben összesen négyen ültek, rajtuk kívül még egy vaszari férfi, aki vezette az autót – közölte Takács József  százados a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében.

A tragédiáról elmondta, a negyven-ötven év körüli férfiak hentesként dolgoztak külföldön, Ausztria irányából jöttek hazafelé az M1-es autópályán, onnan letérve, körülbelül 15–20 kilométerre, a 83-as főúton, az 56-os kilométerszelvénynél, Győrszemere külterületén a Seat sofőrje a záróvonalat átlépve előzésbe kezdett egy beláthatatlan, emelkedős útszakaszon, amikor két járművel, egy Fiattal és egy Skodával összeütközött, utóbbi két autó az árokba csapódott. A Seat sofőrje  ezután egy szemből jövő Volvónak csapódott, majd árokba borult.

fotó: rendőrség

A Seat  három utasa a helyszínen életét vesztette, a vezetőt súlyos, életveszélyes sérüléssel a győri kórházba vitték.

Úgy tudjuk, a vaszari férfit a helyszínen és a kórházban is újraélesztették.

Információk szerint a többi jármű vezetője is megsérült és őket is kórházba vitték.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója a vaszari férfi állapotáról elmondta, súlyos, életveszélyes állapotban került hozzájuk, koponya-, tüdő-, borda- és medencesérüléssel, több beavatkozáson van túl, súlyos, életveszélyes állapotban van az intenzív osztályon, ahol géppel lélegeztetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!