Rendőrségi

2016.07.21. 16:40

Tanulni, ismételni játékos formában

Balatonfüred - Kicsiknek-nagyoknak egyaránt érdekes programokkal készült a rendőrség szerda délután a helyi strandon.

Heffler Péter

A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság szerda délután a balatonfüredi strandon tartotta Kék karaván elnevezésű baleset-megelőzési programját, melyen kicsikhez-nagyokhoz egyaránt kívántak szólni.

- Mondhatom, hogy a balatonfüredi kempinggel a kapitányságnak már sok-sok éve remek kapcsolata van, és ennek az együttműködésnek a részeként szinte egyértelmű volt, hogy a Kék karaván elnevezésű programot is itt rendezzük - mondta lapunknak Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési kiemelt főelőadója a helyválasztásról.

- A rendőrség komoly erőkkel és technikai repertoárral vett részt a programon, hiszen rendőrautóval, rendőrmotorral, rendészeti fakultációval, kerékpáros program-
mal, kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes négyfajta KRESZ-teszttel, részegszemüveggel, biztonságiöv-szimulátorral készültünk. Továbbá a társhatóságok segítsége mellett sem szabad szó nélkül elmenni, közülük kiemelném a tűzoltóságot és a polgárőrséget, amely szintén nagy létszámban képviseltette magát - árulta el az őrnagy.

Nem csoda hát, ha rengeteg érdeklődő fordult meg a programon, így magyar és külföldi nézelődő is volt szép számmal, akiknek a körében nagy sikert arattak a különféle technikai bemutatók.

Szekeres Kornél kitért még a szerdai rendezvény fontosságára is. - Egyrészt a rendőrség és az állampolgárok közötti kapcsolat elmélyítése okán rendkívül fontosak ezek a programok, ami mellett prevenciós szempontból is kiemelt jelentőséggel bírnak. Úgy gondolom, hogy a nyaralás vagy egy délutáni pihenés is kihasználható arra, hogy a legfontosabb szabályokat megtanuljuk vagy csak átismételjük, kicsit játékosabb formában, hiszen még a legnagyobb jókedv közepette is emlékeznünk kell rájuk és tudnunk kell betartani őket - tette még hozzá az őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!