Rendőrségi

2015.06.26. 15:26

Roncsot értékesített? - Eltitkolta a jármű valódi állapotát

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt az egyik veszprémi kft. képviseletében eljáró férfival szemben, aki egy, a forgalomban való részvételre gyakorlatilag alkalmatlan járművet értékesített úgy, hogy a jármű hibáit a vevő elől eltitkolta, és ezzel 2,5 millió forint kárt okozott – közölte Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A járművet a kft. kedvező tulajdonságokkal kínálta eladásra az egyik, használt autókat hirdető internetes oldalon. A hirdetésre jelentkező sértett férje ugyan észlelt hibákat a karosszérián, melyekre rá is kérdezett, de a járművet értékesítő vádlott tagadta, hogy az autó komolyabban sérült, mindössze kisebb koccanásból, ütődésből származó sérüléseket ismert el.

A sértett a jármű használatakor vette észre, hogy a műszerfalon egy sárga, légzsákot jelző embléma jelenik meg, amelyre rá is kérdezett. A vádlott a jelzést egy nem szabványos égőcserével magyarázta, s mivel gombnyomásra a hibajelző kialudt, a sértett ezt nem firtatta tovább. A figyelmeztető jelzés azonban valójában azt jelezte, hogy a gépjárműben nincs légzsák.

Az adásvételt követő egy hét után a sértett autószerelővel vizsgáltatta át a gépkocsit, ahol megállapították, hogy a jármű rendkívül rossz állapotú, a forgalomban való részvételre gyakorlatilag alkalmatlan, a korábbi frontális ütközésből származó sérüléseket szakszerűtlenül javították, a hibák nagyobb részben csak eltakarták. Megállapították azt is, hogy az autóban mindössze annyi elektromos berendezés működik, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy el lehessen indítani. Figyelemmel arra, hogy a sértett a gépkocsi valós műszaki állapotának ismeretében azt nem vásárolta volna meg, a gépkocsi kialkudott vételárának megfelelő összegű kárt szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!