Rendőrségi

2016.05.16. 07:19

Megöltek egy férfit Szentkirályszabadján? (frissítve)

Veszprém - Holtan találtak egy férfit Szentkirályszabadján, elsődleges, meg nem erősített információnk szerint nem kizárt az idegenkezűség- tudtuk meg hétfőn reggel.

Kovács Erika

A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja – közölte Orosz Katalin megyei rendőrségi szóvivő.

Fotó: Balogh Ákos

Gyarmati Katalin Szentkirályszabadja polgármestere, aki percekkel ezelőtt értesült a történtekről, azt mondta, egy középkorú elvált férfi az illető, tudomása szerint az otthonában találtak rá, a haláleset körülményeit nem ismeri.

Frissítés: Gyilkosság a gyilkos háza mellett?

Szét van verve a férfi  feje, úgy hallottuk – szörnyülködtek az utcabeliek a településen. - Azt láttuk az utcáról, hogy az elhunyt férfi házánál helyszínelők, nyomozók dolgoztak, és érkezett a halottszállító is. Az utcabeliek közül többen felvetették, valószínűleg amiatt történt az eset, mert eleshetett a férfi, aki az emberek állítása szerint nem vetette meg az alkoholt. Szomszédai, ismerősei hozzátették, az elhunytat nagyon dolgos embernek ismerték, naponta ment a szőlőbe, ahol munkát vállalt, abból élt, nagyon sajnálják, ami vele történt. Mindenkinek segített, aki erre megkérte, segítőkész volt nagyon – közölték az emberek nevük mellőzésével.

– Ez egy elátkozott ház! – jegyezte meg egyikük. - Ebben az épületben, a most elhunyt férfi közelében lakott Ember Zoltán (a sorozatgyilkos rém, aki több embert, köztük a testvérét ölte meg. A szerk.) – mutattak az emberek a gyilkos házára.  - Egy hónapja egy fiatal férfi halt meg ebben a házban az egyik lakásban betegség miatt, most pedig itt van ez a rejtélyes eset! – fogalmaztak.

- Három napja találkoztam vele, beszélgettünk kicsit, nem volt beteg, segített nekünk is, amiben csak tudott, nagyon sajnáljuk – ezt mondta Maurer Magdolna és Ráduly Patrik.

Többen arról is beszéltek, hogy reggel arra lettek figyelmesek, hogy egymás után érkeztek a rendőrök, mentők a ház elé, aztán az egész utcát lefényképezték, többeket felkerestek a rendőrök. Takács Zoltán, az elhunyt egyik barátja azt mondta, tőle is érdeklődtek a nyomozók, közölte velük, szombaton látta utoljára barátját. Zoltán azt mondta, tudomása szerint a rendőrök, nyomozók azt vizsgálják, hogy történt-e idegenkezűség.

Nátrán Albin megyei mentésvezető (Fotó: Balogh Ákos)

Nátrán Albin megyei mentésvezető az eset kapcsán elmondta, hétfőn reggel érkezett hozzájuk egy bejelentés a településről, ahol egy házban egy férfit találtak a mentősök, aki már több órája halott volt. A helyszínen felmerült az idegenkezűség lehetősége, emiatt értesítették a rendőrséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!