Rendőrségi

2016.02.08. 11:27

Megölte a vemhes juhot, börtönbe került

Berhida, Veszprém – Állatkínzás miatt is felelősségre vonták azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, akit a bíróság másfél év börtönre ítélt.

Mátételki András

A bíróság döntése szerint 2014. augusztus elején ittasan kereste fel Berhidán élő apját B. Gyula, aki rendkívül feldühödött azon, hogy nem nyitnak neki ajtót. Ez persze nem volt véletlen, ugyanis az apja már korábban kitiltotta a házból kifogásolható magatartása miatt. A vádlott mérgében úgy megrángatta a nagykaput, hogy annak letörött a sarokvasa.

Ugyancsak 2014. október elején egy helybeli férfi udvarába mászott be, ahol nyolc merinói juhot tartottak. Az egyik vemhes, 40 ezer forintot érő állatot elkapta, majd a 11 centiméter pengehosszúságú késével úgy vágta el az állat nyakát, hogy azt előzetesen nem kábította el – ezzel az állatnak szenvedést okozott.

Már felhúzta a rendfára a juhot, hogy megnyúzza, amikor a telepen dolgozó férfi tetten érte. Neki azt hazudta, hogy a gazda engedélyével vágta le az állatot, amelyet végül nem vitt el. Viszont felült az ott talált női, 20 ezer forintot érő MTB kerékpárra, s elkarikázott a bűncselekmény helyszínéről. A telep gazdájának 60 ezer forintos kárt okozott, aminek a megfizetésére kötelezte a bíróság a férfit.

A Veszprémi Törvényszék jogerősen egy-egy rendbeli garázdaság és állatkínzás vétsége, valamint lopás vétségének kísérlete miatt a többszörös visszaeső férfit halmazati büntetésül másfél év börtönre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!