Rendőrségi

2015.07.16. 13:50

Halálos vonatbaleset Külsővatnál

Vonat egy kisbusz ütközött a 8404-es számú út Nemesszalók és Külsővat települések közötti szakaszán levő vasúti átjárónál. Az autó sofőrje belehalt sérüléseibe.

Kovács Erika

Az elsődleges információk szerint egy személygépkocsi ütközött a Győrből Celldömölkre közlekedő vonatszerelvénnyel a 8404-es számú út 17-es kilométerszelvényében lévő vasúti átjáróban 2015. július 16-án 15 óra 20 perc körüli időben. A MÁV kommunikációs igazgatósága elmondta, a kisteherautó a vonat első és második kocsijának oldalról hajtott neki, jól működő fénysorompónál hajtott a vágányokra a jármű vezetője.

Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A vasúti balesetben egy súlyos, életveszélyes sérült van, az autóban egyedül utazó személy. 

A vonaton nem sérült meg senki. 

Vinár és Celldömölk között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A helyszínre pápai hivatásos és celldömölki önkormányzati tűzoltók vonultak

Később a megyei mentőszolgálattól megtudtuk: a mentők nagy erőkkel percek alatt a helyszínre értek, - mentőhelikopter is érkezett - a sérült ellátását elkezdték, de a beavatkozás közben a 42 éves férfi belehalt sérülésibe.

A Veszpém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a műszaki mentés 17:57-kor is folyamatban van. A közúton egy sávon haladhat a forgalom, azonban a vonatközlekedés ideiglenesen szünetel.

A rendőrök 2015. július 16-án 19 óra 5 perckor feloldottak. A forgalom az eredeti rendnek megfelelően halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!