Rendőrségi

2016.03.12. 16:24

Ittasan vezetett, kerékpárokat lopott

Káptalantóti - Ittasan autót kötött el, de a kerékpárokban is „látott” üzletet. A férfit ismét leültették, ezúttal három és fél évre.

Mátételki András

A Káptalantótiban lakó K. J. tavaly júniusban Badacsonyban italozott, majd hajnalban beült egy Trabantba, amelyben benne volt az indítókulcs. Meg sem állt Tapolcáig -jogosítvány nélkül vezetett -, ahol több parkoló autónak nekiment, mire elkapták a rendőrök. Vizsgálatkor megállapították, hogy a vérébe 1,10 ezreléknyi szeszesitaltól származó alkohol került.

Két hónappal később betért a tapolcai Tescóba, ahol két nap leforgása alatt ellopott a számítógépéhez egy egeret, valamint borotvát és fülhallgatót. Augusztus elején megint csak iszogatott, ezúttal Révfülöpön. Hogy ne térjen haza üres kézzel - alkalmi munkából élt -, egy családi ház lépcsőfeljárója alól elkötött egy 60 ezret érő kerékpárt, amelyet 8 ezerért passzolt el. Szeptember elején Badacsonyban bukkant fel, ahol nem sokkal éjfél előtt az egyik udvaron nyitva felejtett Toyota Rav4 típusú kocsi kesztyűtartójából kiemelt egy értékes dossziét, amelyben benne volt a tulajdonos összes okmánya, valamint közel 360 ezer forintja többnyire valutában. Ettől a háztól elvitt egy 120 ezer forintot érő kerékpárt, de nem jutott vele messzire, mert lekapcsolták a rendőrök. Előkerült a pénzzel teli dosszié is. A 40 éves, többszörösen büntetett előéletű vádlottnak nem vette kedvét a kudarc, visszament a házhoz, ahonnan két értékes kerékpárt lovasított meg. A nyomozás során csak az egyik lett meg.

Fellebbezés után a Veszprémi Törvényszék elé került az ügy. K. J.-t jármű önkényes elvételének bűntette, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint a lopások miatt jogerősen három és fél év fegyházra ítélték, s négy évre eltiltották a vezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!