Rendőrségi

2011.12.12. 19:04

Volt élettársát fenyegette

Ajka - Egy férfi erőszakos módon igyekezett visszaszerezni barátnőjét, ezért a bíróság felfüggesztett börtönre ítélte.

zaol.hu

Hétévi együttlét után a 49 éves S. Ferencet otthagyta élettársa, amibe a férfi nem akart beletörődni. Tavaly márciustól rendszeresen megvárta a nőt a lakása előtt, a munkahelyén, vagy éppen mise után próbálta hazakísérni. Kettőjük között állandó veszekedés zajlott, a vádlott hol a nőt, hol annak új élettársát szidalmazta.

Naponta küldött volt kedvesének sms-eket, e-maileket. Tavaly április 2. és június 28. között 275 alkalommal telefonált neki korán reggel, illetve késő éjszaka. A különböző üzenetekben mindig arra kérte, hogy menjen vissza hozzá.
 
S. Ferenc azt is felemlegette, hogy adott a nőnek még 2008-ban 500 ezer forintot arra, hogy szüleinek síremléket készítsen.  Mivel a pénzt nem kapta vissza, az asszonyt azzal is megfenyegette, hogy megveri, illetve eltöri a kezét, ha nem adja meg adósságát. A személyes találkozásukkor viszont azt mondta, ha visszamegy hozzá, eltekint az összeg megadásától.
 
A tapolcai bíróságon dr. Szabó Zoltán az ajkai férfit önbíráskodás bűntette és zaklatás vétsége miatt  nem jogerősen három évre felfüggesztett egyévi börtönbüntetésre ítélte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!