Reklám

2015.06.23. 13:14

Lovaglás, a tökéletes rekreáció gyerekeknek! (x)

Az állatokkal közöttük a lovakkal történő találkozás, foglalkozás, egy rendkívüli természet közeli élményt ad, és a gyerekekre is pozitívan hat. Egyedülálló módon elősegíti a gyerekek szellemi és fizikai fejlődését, az egészséges pszichés állapot elérést.

E témában kérdeztük meg a hétvégi devecseri városi rendezvénysorozaton a gyerekek részére pónis lovaglást biztosító Felső-Horváth Barbarát, milyen lehetőségek vannak e nemzetinek számító sportnak, már gyerekkorban történő elsajátítására.

- Lassan már 8 éve, hogy Ajka, Bódé városrészében található családi lovardánkban fogadjuk a lovagolni vágyó gyerekeket. A lovardánk a Csingeri patakkal elválasztott telephelyen található családi házas, zöld környezetben.

Amiben különlegesek vagyunk, hogy a kicsiket már 2 éves kortól oktatjuk is. Póni lovainkat hamar megszeretik a gyerekek, kialakul a természet iránti vonzódás, ragaszkodás az állatokhoz. Segít egy újfajta hozzáállást nevelni a gyerekbe, megértést, szeretetet, felelősségérzetet.

A  lovaglás az egyik legkomplexebb mozgás, mivel a test  minden izma dolgozik, elősegíti és fejleszti a mozgáskoordinációt, minden friss levegőn töltött idő jótékony hatással van a szervezetünkre. A gyerekek esetén ezek az előnyök már pár alkalom után észlelhetőek.  Segít kiragadni őket a játékkonzolok, számítógépek  virtuális valóságából. A ló a mozgásával, elegáns megjelenésével hamar ragaszkodással tölti el a gyereket.

Az érzelmi, akarati funkciók fejlődésén keresztül, lehetőséget ad a kicsiknek a függetlenségre, önkifejezésre, az önbizalom fejlesztésével a környezetváltozás (óvoda, iskola) okozta stressz kezelésére.

- Milyen felszerelés szükséges egy kezdő lovasnak?

- Lehetőség van saját kobak használatára, de igény esetén biztosítunk is. Ezen kívül egy zárt cipő és hosszúnadrág elég a foglalkozás megkezdéséhez. Időjárásnak megfelelően szükség lehet egy esőkabátra és gumicsizmára.

- Már egy hete tart a nyári vakáció, milyen lehetőség van a szülőknek, hogy a gyerekeket meglephessék egy lovas élménnyel?

- bejelentkezés esetén 1-1 órás oktatást is tudunk tartani, de természetesen lehetőség van bérlet vásárlására is.

Szeretném a szülők figyelmét felhívni, hogy a Lurkó Lovasudvar, már évek óta tart a szünidő ideje alatt pónis napközit, lovas tábort, és ez évtől bentlakásos lovas illetve kalandtábort.

 

A pónis napközibe várjuk azokat  a 3-7 éves ovisokat, akik szeretik a lovakat, és a sok-sok játékot. A lovagláson kívül egyéb programokkal foglalkoztatjuk őket: lovas mesék, versek, szabadtéri játékok, lovas fogó, csúszda, homokozó, kézműves foglalkozás. A gyerekeknek négyszeri étkezést, és ebéd utáni alvási lehetőséget biztosítunk. Reggel 7 órától folyamatosan várjuk a napköziseket, távozás: 16 és 17 óra között.

Lovas táborba 5-16 éves ló imádók jelentkezését várjuk. A hét folyamán minden nap kétszeri lovaglási lehetőséget biztosítunk, emellett táborosaink elsajátíthatják a lóápolás, szerszámozás alapjait, és még lovat is fürdethetnek. 
Egyéb programok: számháború, szabadtéri játékok, darts, íjászkodás, kézműves foglalkozás.
A hét záró programjaként a gyerekek bemutatót tartanak a héten tanultakból.

Bentlakásos lovas táborba azokat a 8-18 éves ló imádókat várjuk, akik egy hétig el sem szeretnének mozdulni a lovak mellől. A napi kétszeri lovaglás mellett elsajátíthatják a lóápolás, szerszámozás alapjait, es belekóstolhatnak a lótartók mindennapjaiba. Természetesen nem maradhat el a ló fürdetés, futószárazás és lovas kocsikázás sem.

Az elhelyezést összkomfortos családi házban, 3 db 4-6 férőhelyes szobákban biztosítjuk, teljes ellátással.

Egyéb programok: szabadtéri játékok, darts, számháború, lovas mozi, kézműves foglalkozás, kirándulás, túrázás, esti szalonnasütés, strandolás.

A programokról és időpontokról szívesen adok felvilágosítást telefonon, de a weboldalunkon is teljes körű leírást adunk a nyári táborozási lehetőségekről!

Szeretném felhívni kedves lovasaink figyelmét, hogy lovardánk SZÉP kártya elfogadó hely!

Várjuk kedves lovagolni tanuló és lovagolni szerető vendégünket, és hozzátartozóikat, szülőket!

Pontos elérhetőségünk:

Lurkó Lovasudvar, Felső-Horváth Barbara.

8400 Ajka, Bartók Béla u. 13.

http://www.lurkolovasudvar.hu

Telefon: 06-30-975-3947.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!