Újévi finomság

2017. január 01., 15:55 szerző: Müller Anikó Hanga fotós: Müller Anikó Hanga
komment
Zirc - Az új évi menü hagyományos, elengedhetetlen fogása a töltött káposzta, melyet sokféle módon lehet elkészíteni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Van szatmári, szabolcsi, kolozsvári, erdélyi, csülkös, paradicsomos, vegetáriánus és még hosszasan lehetne sorolni. Ízesíteni is egyénileg, ízlés szerint lehet. Brevics Lászlóné káposzta receptjét tesszük közzé, melyet a zirci Főzőklubban készített el a tagokkal közösen.

Brevics Lászlóné
Fotó: Müller Anikó Hanga

Hozzávalók: 1 db fejes káposzta, 2 db tojás, 1 kg darált sertéslapocka, 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír, 2 evőkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál só, őrölt kömény, 1 mokkáskanál őrölt bors, ételízesítő, só, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg szalonna, 4 evőkanál olaj, 4 dl tejföl.

Elkészítése: a káposztát ételízesítős, sós vízben előfőzzük, majd leveleire szedjük. A hagymát és szalonnát kockára vágjuk. A szalonnát elősütjük, hozzáadjuk a hagymát, megpároljuk, rátesszük a húst, zsírjára pirítjuk, és a rizzsel összekeverjük. Megtöltjük a káposztaleveleket, kizsírozott, morzsázott tepsibe rakjuk. A tejfölbe keverjük a pirospaprikát, a sót, a borsot, az ételízesítőt, az olajat, ráöntjük a káposztára, majd szép pirosra megsütjük, kb 40 perc. Kiválóan melegíthető és másnap még finomabb.

Ha nem fogy el aznap, az sem baj, másnap még kiválóbb az íze
Fotó: Müller Anikó Hanga

 



Müller Anikó Hanga

2017. január 01., 15:55 szerző: Müller Anikó Hanga fotós: Müller Anikó Hanga

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...