Receptek

2016.09.04. 16:25

Gomba leveles tésztában - Olcsó és gyors

Kislőd - Herold Gábor könyvtáros, művelődésszervező és párja, Üregi Éva a saját ötletük alapján készített laktató ételt kínál.

Penk Tímea

Gomba leveles tésztában

Hozzávalók: kb. 70 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, egy kis zsír vagy olaj, tejföl, pár csipet reszelt sajt, 2 csomag leveles tészta, fűszerek: só, bors, paprika, kömény, fokhagymapor, római kömény, majoranna, egy kiskanál mustár

A megtisztított, apró darabkákra vágott gombából gombapaprikást készítünk. Ha nem elég sűrű a tejfölös szaft, egy-két evőkanál liszttel besűrítjük. Az egyik csomag leveles tésztát kicsit kinyújtjuk, egy közepes tepsibe simítjuk úgy, hogy a tepsi oldalára is feljöjjön. 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. Rákenjük a gombaragut, majd megszórjuk reszelt sajttal.

A másik, szintén kinyújtott leveles tésztát ráfektetjük úgy, hogy teljesen lezárjuk vele a pitét. A tetejét megkenjük fokhagymás-fűszeres tejföllel, majd 15 perc alatt készre sütjük. 10x10 centis kockákra vágva tálaljuk.

Fogyasztás előtt még tehetünk rá egy kis fokhagymás-borsos-petrezselymes tejfölt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!