Receptek

2016.07.10. 15:17

Levendulaszörp házilag

Nem kell konyhatündérnek lennünk ahhoz, hogy családunkat, barátainkat lenyűgözve ízletes levendulaszörpöt készítsünk a színpompás lila virágokból.

Polgár Bettina

fotó: Vallner Bettina

A szörp elkészítéséhez szükségünk lesz egy liter vízre, egy kilogramm kristálycukorra, körülbelül harminc gramm szárított levendulavirágra és két citrom levére. A vizet és a cukrot egy lábosba öntjük, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ha már forr, hozzáadjuk a citromlevet, illetve a levendulát. További két-három percig forraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, lefedjük, és egy napig állni hagyjuk. Másnapra aztán megtörténik a csoda: miután a szörpöt alaposan leszűrtük és üvegekbe töltöttük, máris igazi nyári frissítőt készíthetünk belőle. Ha levendulaszörpöt hűtőben tároljuk, akár hónapokig is fogyasztható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!