2016.07.10. 15:17
Levendulaszörp házilag
Nem kell konyhatündérnek lennünk ahhoz, hogy családunkat, barátainkat lenyűgözve ízletes levendulaszörpöt készítsünk a színpompás lila virágokból.
fotó: Vallner Bettina
A szörp elkészítéséhez szükségünk lesz egy liter vízre, egy kilogramm kristálycukorra, körülbelül harminc gramm szárított levendulavirágra és két citrom levére. A vizet és a cukrot egy lábosba öntjük, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ha már forr, hozzáadjuk a citromlevet, illetve a levendulát. További két-három percig forraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, lefedjük, és egy napig állni hagyjuk. Másnapra aztán megtörténik a csoda: miután a szörpöt alaposan leszűrtük és üvegekbe töltöttük, máris igazi nyári frissítőt készíthetünk belőle. Ha levendulaszörpöt hűtőben tároljuk, akár hónapokig is fogyasztható.