Receptek

2017.01.22. 18:05

Kevert tésztából finomabb

Ajka - A vasárnapi ebéd elmaradhatatlan része valamilyen édesség Ruis Teréz családjában. Korábban süteményeket és piskóta alapú tortákat sütött, nemrégiben azonban kapott egy új receptet.

Penk Tímea

Kipróbálta, és azóta ezt süti az unokáinak. Minden alkalommal közösen kitalálnak valami újdonságot: hol a tésztába kevernek valami diófélét, hol a mázzal vagy a díszítéssel kísérleteznek.

Hozzávalók: 250 g liszt, 3 tojás, 150 g cukor, 125 g vaj, negyed teáskanál só, fél teáskanál szódabikarbóna, 1,5 teáskanál sütőpor, 2 dl joghurt

A lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A lágy vajat a cukorral habosra keverjük, hozzátesszük a tojást és a joghurtot. Kicsinyenként összedolgozzuk a száraz összetevőkkel.

Ruis Teréz erdei gyümölccsel bolondította meg a tortáját Fotó: Penk Tímea

A tortaformát kivajazzuk, a tészta felét előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül húsz percig sütjük, míg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kihúzható nem lesz. A tészta másik felét hasonlóképpen megsütjük. Mindkét lapot recés késsel vízszintesen kettévágjuk, és tetszés szerinti tölteléket teszünk közéjük.

Leggyorsabban a puding készül el, amit variálhatunk apróra vágott gyümölcsökkel is.

Megtehetjük, hogy a liszt egy részét - legfeljebb a felét - dióra, mákra vagy akár kókuszreszelékre cseréljük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!