2016.09.06. 08:08
Keksz teához - olvasónk receptje
Unokáim kérésére most kekszet, sütöttem, melyet saját készítésű sárgabarack lekvárral töltöttem meg.
Keksz teához
Hozzávalók:
1 kg liszt, 35 dkg porcukor. 30 dkg margarin, 4 egész tojás , egy csomag sütőpor, egy csomag vaníliás cukor, csipet só.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót, a vaníliás cukrot, és a jól felvert tojásokat.
A tésztát gyorsan összeállítjuk egy óráig pihentetjük, majd lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk. Csipkézett szélű, kerek szaggatóval kivágjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon halvány sárgára sütjük,
Majd lekvárral megkenjük .
Jó sütögetést kívánok!