Receptek

2012.10.31. 07:15

Sokáig friss marad a sütőtökös süti

Újabb szezonális süteménnyel jelentkezett Kőrösi Ferencné, Manyika, a Szép Otthon oldal tanácsadója. Az alapanyag sütőtök, hiszen mindből csak nem készült vigyorgó lámpás...

Magyar Hajnalka

12 dkg barnacukrot, 15 dkg puha vajjal, 1 kávéskanál vanília aromával habosra keverünk, majd egyenként 2 egész tojást hozzáadunk. Ha jól kikevertük, tegyünk bele 25 dkg megsütött és lehéjazott sütőtököt, keverjük össze és fokozatosan adjuk hozzá a szárazanyagokat, ami nem más, mint 30 dkg lisztben elkevert 1 teáskanál szódabikarbóna, fél tk só, 1 tk fahéj, fél teáskanál reszelt gyömbér. Nyomózsákba is tehetjük, de két kiskanál segítségével is kialakíthatjuk a mintegy 4 centiméteres halmocskákat, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk, egymástól 3 centiméteres távolságot tartva. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15–20 percig sütjük. Ne szárítsuk ki.

A kisült tallérokat díszíthetjük olvasztott csokival, sokáig eláll. Még érdekesebb, ha kettőt összeragasztunk az alábbi krémmel: 25 dkg maszkarpone, 1 evőkanál porcukor, 2 evőkanál narancslé, 3 dkg puha vaj. Töltve már ne tároljuk sokáig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!