Púder Nélkül

2015.05.27. 11:31

Több műfajban is otthon van, várja, hogy saját dalt vegyen fel a Starfactory nyertese

Veszprém - Lelkes Renáta azok közé az előadók közé tartozik, akik plusz tartalmat, érzelmet tudtak közvetíteni a produkcióikkal. Lehengerlő energiája, tudása pedig a győzelemig juttatta el a Starfactory Országos Tehetségkutató Vetélkedőben.

Kutasi Zsófia

A felvidéki származású, Budapesten élő Renáta interneten látta meg a Pannon Várszínház felhívását.

– Akkoriban éppen egy olyan időszakomat éltem, amikor úgy éreztem, hogy semmi sem úgy alakul, ahogyan azt én szeretném. Rá kellet jönnöm, hogy minden lehetőséget meg kell ragadnom, ami csak szembe jön. Úgy gondoltam, hacsak egy embernek is tetszeni fog, amit csinálok és fantáziát lát bennem, akkor már megéri. Ezért döntöttem úgy, hogy lesz ami lesz, én megyek! – nyilatkozta a vetélkedő veszprémi döntője után. Renáta ének kategóriában indult, többféle műfajban, lírai és pörgősebb dalokkal is fellépett, énekelt többek között egy roma dalt is.

Lelkes Renáta örül, hogy kiadhat egy saját dalt.

Mint mondta, nagyon jó volt a benyomása már az előválogatótól kezdve, végig nagyon jól érezte magát, mint egy nagycsalád tagja, ahol mindenki kedvesen és odaadóan figyel a másikra.

Eléggé könnyen barátkozó típusnak vallja magát, ezért hamar sikerült összebarátkoznia többi fellépővel is.

A felkészülés alatt tudatosan figyelt rá, hogy ne izguljon és idegeskedjen, hogy ne vesztegesse el azt az energiát, melyet a produkciókba fektet. Bízott a tudásában és szándékosan pozitív gondolatokkal készült fel.

– Nem számítottam, hanem vágytam rá, hogy nyerhessek. Életem során még sosem mertem magam megmérettetni, mivel féltem tőle, hogy vajon tetszik -e az embereknek ami vagyok? Igaz eddigi pályám során már sok pozitív elismerésben volt részem, amiért nagyon hálás vagyok, de ez mégis egy teljesen más szituáció. Nem olyan, mint amikor felállok egy színpadra és egy adott műsorban, produkcióban szerepelek. Itt összehasonlítanak másokkal. Szóval rendkívül boldog és hálás vagyok, hogy megnyertem a versenyt – nyilatkozta Renáta.

Lelkes Renáta, mellette az eredményhirdetésen Novák Péterrel. Fotó: Balogh Ákos

Mint mondta, rendkívül örül, hogy lehetősége van kiadni egy saját dalt. Nagy feladat lesz számára, hogy megtalálja azt a darabot, amit szeretne megmutatni magából a nagyközönségnek. Ez idáig sok stílusban volt lehetősége kipróbálni magát, az operától kezdve a soul, pop, rock, musicalen át egészen a jazzig. Régebben írt saját dalokat, jelenleg alig várja, hogy újra alkothasson.

Veszprémet nagyon szép hangulatos városnak tartja, ahol az emberek életének fontos részét képezi a kultúra és a művészet. Örülne annak is, ha lehetősége lenne a Pannon Várszínházban dolgozni.

Rövid távú tervei közé tartozik a saját dal megírása, felvétele és koncertezés. Hosszú távon szeretné megtalálni azt a zenei stílust, amelyben kibontakozhat, sok jó dalt írni melyek nem csak számára, de közönségnek is örömöt okoz. Operát is énekelne, és mindenképpen szeretné kipróbálni magát a színházi színpadon. Ezen kívül tovább szeretne énekelni tanulni és tanítani:

– Nagy vágyam, hogy Spanyolországban tanulhassak Flamenco-t énekelni, mivel nagyon közel áll hozzám ez a zeneiség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!