Púder Nélkül

2016.04.09. 14:58

Játékosság a divatban

A kínai asztrológiában az idei esztendő a majom éve, ami a játékosságot jelenti a divatban is. Meglehetősen széles a paletta, a teljesen letisztult darabok mellett a sokféle anyagból összekombináltakig szinte mindent megtalálunk, de kifinomult ízlésvilággal, önmagunkat jól ismerve nekünk kell eldöntenünk, hogy mi illik egyéniségünkhöz.

Tóth B. Zsuzsa

Peszlen Mária divattanácsadó szerint tudnunk kell választani a kínálatból, a nagyon megengedő divatból. Legyünk tisztában azzal, hogy mi áll jól nekünk, testünk arányait is figyelembe véve. Ahogy az élet számos területén mostanában, a divatban is rá kell hangolódnunk a kínálatra, hogy helyesen válasszunk. Nem biztos, hogy mindig a szemünkre kell hagyatkoznunk. Minden érzékszervünkre szükségünk van a jó választáshoz. A szépérzékünkre, jó ízlésünkre hallgassunk. Például egy nagyon szép csipke felsőhöz műbőr, de csipke hatású szoknyát is felvehetünk.

A tavaszi divatból magunknak kell ízléssel kiválasztanunk, ami egyéniségünkhöz leginkább illik. Modellünk Horváth Katalin
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A természetes anyag mellett egy mesterséges, de kifinomult, igényes utánzat jelenik meg, stílusában hozzá illeszkedően. Az ötvenes évek végét, hatvanas évek elejét idézi a divat. Maradtak a tavaszi, pasztell színek, a teve, a bézs, a mogyoró, valamint az ezüst és arany színek. A mustár szín és a rózsaszín a királykék, sötétkék kiegészítőjeként jelenik meg. A pasztell zöld és sárga, sőt, a pasztell piros árnyalatai. Nem a harsány színek ideje ez, viszont még mindig a virágos mintáké. A nagy léptékűtől az apróig. A pöttyös ugyancsak tartja magát, még farmerben is találunk tűpettyeset. Divatos a kasmír minta, amely a mi ősi jelrendszerünkben a jót szimbolizálja.

A ruhák készülhetnek a luxust képviselő brokát és a hétköznapi pamut kombinációjával. Az aknakronisztikus divatban lehetünk nagyon elegánsak és teljesen hóbortosak, kicsit lázadók is. Mint az ötvenes évek James Dean filmjei. A szinte teljesen szétszaggatott farmerek ideje ez, divatosak a szakadás imitációk, a szakadtan szövött vagy kitépett, rojtozott anyagok. Mindezek Swarovski kristályokkal teleszórva és akár nagymamánk kézzel készült csipke felsőivel. Az „okostojás„ vagy kollégista stílus ugyancsak népszerű. A bő felsők keleties hangulatúak, a kimonó felső részét idéző bő ujjal készülnek. Divat a rafinált vállmegoldás is.

A kabát japános, széles, bő, de rövid, háromnegyedes vagy könyékig érő ujjú, anyaga nemes, mintája keleties. Azokon is lehetnek nagy minták, graffitik, vagy virágok, gyerekrajzos, pálcika emberkés motívumok. Ezek megjelenhetnek akár a kabát, a ruha teljes felületén, nem pedig csak díszítő motívumként. Bátran viselhetjük a poncsót és a pelerinnel kombinált, rafinált szabású ujjatlan felsőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!