Púder Nélkül

2015.11.08. 14:29

Diszkrét dekoltázs

A melltartó a nők számára szinte elengedhetetlen ruhadarab. Nem nagyon szeretjük viselni, de nem merjük nem felvenni, ha kimegyünk az utcára – mondja Soós Katalin stílustanácsadó.

Penk Tímea

Néhányan otthon a négy fal között megengedik maguknak, hogy letegyék, míg mások még melltartóban is alusznak. 

– A melltartó formája időről időre változik. Az ötvenes években a hegyes, szétálló melltartó volt a divat, ma a minden irányban kerekded hódít. Ez sokkal visszafogottabb hatást kelt, és szépen formázza a melleket – fogalmazott Soós Katalin. Szerinte a melltartó viselésének megvannak a szabályai, amelyeket érdemes betartani ahhoz, hogy csinosan és kulturáltan nézzünk ki.

A legrosszabb választás a stílustanácsadó szerint az, amikor valaki nem is visel melltartót nyilvános helyen.

– Nagyon gyönyörű formájúaknak kell lenniük azoknak a melleknek, hogy ne elborzasztó látványt nyújtsanak a ruha alatt – hívta fel a figyelmet Katalin, aki az egyik legcsúnyább öltözködési hibának tartja, ha kilátszik a melltartó a ruha alól. 

Most némileg még divat is villantani egy kis csipkét a kivágásban, de ez akkor sem ízléses. Sokan szilikonpántot viselnek, hogy ne látszódjon annyira, ami szintén rémesen néz ki.

Sokféle melltartóból választhatjuk ki a legmegfelelőbbet
Illusztráció: Nagy Éva, thinkstockphotos.com


– A jó megoldás a változtatható pántú melltartó, vagy a legbiztosabb a rejtve maradó, pánt nélküli melltartó. Ha nagyok a mellek, de valaki mégis szeretne pánt nélküli ruhát felvenni, akkor a számára a jó megoldás a korzett, amely megfogja a melleket – tanácsolta Katalin.

A szakember öltözködési rémtettnek nevezi azt is, amikor átlátszó blúzt vesz fel valaki, de a diszkréten átsejlő blúz alatti eltérő színű melltartó sem esztétikus. Húszéves kor körül az áttetsző csipke-blúz alatt az azonos színű melltartó még nagyon érdekes, de 25 fölött már csak a kevésbé átlátszó blúz alatt a testszínű melltartó jöhet számításba.

– Mostanság nagy divat a melleket mutogatni a ruhában, de vannak esetek, amikor nem nagyon kellene... Amikor valaki teljesen lapos, vagy a mellkasa nem szép, akkor egy zártabb felső sokkal előnyösebb – hívta fel a figyelmet a stílustanácsadó. Ha valakinek nagy és szép a melle, akkor sem túl ízléses az egészet közszemlére tenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!