Programok

2016.07.24. 15:25

Programok, rendezvények Veszprém megyében július 25-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 25-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 7.

Iparművészeti vásár a téren

Veszprém- A hagyományoknak megfelelően ismét megrendezik az egész napos országos nép- és iparművészeti vásárt Veszprémben, a Rákóczi Ferenc utcában, illetve a Szabadság és az Óváros téren augusztus első vasárnapján, 7-én.

AUGUSZTUS 6.

Fő téri tánckavalkád

Pápa - A Fő téri nyár rendezvénysorozat keretében augusztus 6-án 17 órától a Rebel-Lion TSE szervezésében Tánckavalkád csábítja az érdeklődőket a térre. A programban modern látvány- és divattáncok, néptánc, tánctanítás, táncos vetélkedők szerepelnek, de csapatépítő, vidám játékokra is számíthatnak az érdeklődők.

Mezőlak Fest

Mezőlak – Augusztus 6-án a falunapot Mezőlak önkormányzata. A program főzőversennyel indul, 10 órától a kultúrházban utazó planetárium és rajzkiállítás, a piactéren vízidodzsem lesz. 11-kor solymász bemutató, 12.30-tól ebéd, amihez Mc Arnie zenél. 14 órától ingyenes egészségügyi állapotfelmérésre is lesz lehetőség. 15 órától a Parolás KE táncbemutatójának, extrém sport és kerékpáros show-nak, a Rábacsanaki Kavalkád Néptáncegyüttesnek, a Rocky nagyiknak, a mezőlaki nyugdíjas klub vegyeskarának tapsolhatunk. Az esti órákban fellép Farkas Bálint és Bálint Emese operettműsorral, valamint Tabáni István, Balázs Pali, Dér Heni, a Groovehouse, és a mulatós Balance Band. A program 22 órakor lézershow-val zárul. Kísérő programként a kicsiket egész nap ugráló vár, óriás csúszda, arcfestés, lufibohóc, mászófal, kisvonat, póni lovaglás, extrém hinta, lövő autó, kézműves foglalkozás, tűzoltó bemutató várja.

Ismét diófás főzőverseny

Noszlop - Kilencedik alkalommal szervezi meg a Noszlop Községért Alapítvány megbízásából a község önkormányzata és a Lucullus Borlégió a Diófás főzőversenyt augusztus hatodikán. A győztes elnyeri a Lucullus Serleget. A rendezvény elnevezése onnan ered, hogy a sportpálya melletti terület diófái alatt tartják. A nyílt versenyen ifjúsági és felnőttcsapatok is indulhatnak tetszőleges létszámmal. Nevezni lehet a magyaros tájételek, a lakóhelyem tájételei és családom kedvenc ételei kategóriában. A főzés reggel nyolc órakor kezdődik, a bírálók a munkakörnyezetet, a terítést is pontozzák. A zsűri tagja lesz Szabó Péter, Ferenczi István, Könyvné Dózsa Erzsébet, Farkas Zoltán, mindannyian vendéglátó-ipari szakemberek, Felső Sándor, Noszlop polgármestere és Városi Attila, a Lucullus Borlégió princepse.

Tókert városrészi-nap

Pápa - Augusztus 6-án tartják a Spartacus sportpályán a Tókert városrészi-napot. 8 órától főzőverseny, 13 órától ebéd, 15.30-kor a Tókerti Óvoda műsora, 16 órakor T. Horváth József interaktív zenei utazása, 16.50-kor Császár Endre önkormányzati képviselő köszöntője szerepel a programban. 17 órakor fellép a Munkácsy Zenestúdió, 18-kor a Black Bunny and Balance Dance Team, 19-kor a Roy & Ádám Trio, 20-kor a Főnix együttes. 15 és 18 óra között a kisebbeket pónilovaglás, fogatozás, légvár, trambulin, a Nátuskerti Óvodában kézműves játszóház várja.

Falunap a közösségért

Somlószőlős - Közösen a közösségért elnevezéssel tartja a település a falunapját augusztus hatodikán, szombaton. Az események a sportpályán zajlanak. A rendezvényt Bereczky Nóra, a Devecseri Járási Hivatal vezetője nyitja meg délután egy órakor. A megnyitót követően a Free Kid aerobikcsoportja és a helyi Somvirág nyugdíjasklub mutatja be műsorát, majd a gyerekeket interaktív foglalkozás várja. Csepregi Éva négy órakor kezdődő műsora előtt Kiss János polgármester köszönti a megjelenteket. A szlovákiai Nemeshodos település Megmaradásunkért kulturális csoportja negyed hétkor lép színpadra. A nap folyamán hastánc, népzene, könnyűzene szórakoztatja a somlószőlősieket. A nap háziasszonya Kádárné Hegedűs Veronika előadó lesz, aki operettslágereket is énekel.

AUGUSZTUS 4.

Országos találkozó

Várpalota - A Város- és Faluvédők Szövetsége XXXV. Országos találkozóját és szakmai konferenciáját augusztus 4-6-a között rendezik a Thury-várban, illetve a Jó Szerencsét Művelődési Központban. Az augusztus 4-i megnyitón köszöntőt mond Ráday Mihály, a Város és- faluvédők Szövetsége elnöke, Talabér Márta polgármester, Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és Petrovics László, a Várpalotai Városszépítő és- Védő Egyesület elnöke.

AUGUSZTUS 2.

Észt filmeket vetítenek felirattal

Veszprém - A Finn-ugor kulturális főváros rendezvénysorozat programjaként a nyáron észt/szetu nyelvű filmeket vetítenek a Hangvilla teraszán. A júliusi program után augusztusban folytatódik a sorozat: augusztus 2-án, kedden este negyed kilenckor a Taarka című életrajzi játékfilmet vetítik.

AUGUSZTUS 1.

Lakossági fórum

Veszprém - A dózsavárosi csapadékcsatorna-építés terveinek bemutatása a témája annak a lakossági fórumnak, melyet augusztus 1-jén, hétfőn délután fél ötkor tartanak a polgármesteri hivatal Kossuth termében. A terveket Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere és Lamos Péter városfejlesztési irodavezető ismerteti.

JÚLIUS 31.

Falu- és német nemzetiségi nap Bében

Béb – A település július 31-én rendezi idei falu- és német nemzetiségi napját, amely Béb Község betelepítésének 275., a római katolikus templom felszentelésének 225. évfordulója alkalmából lesz megtartva – tudtuk meg Brunner Imre polgármestertől. 15 órától ünnepi szentmisével, 16 órától a templom előtti téren kopjafa avatással és szenteléssel veszi kezdetét a program. A Tájházban egyházi és iskolatörténeti kiállítás lesz megtekinthető, a programok 17 órától az iskola udvarán folytatódnak ünnepélyes megnyitóval, a helyi néptánccsoport fellépésével. Fellép még a Veszprémi Német Nemzetiségi Klub Kórusa, a Nagyteveli Német Nemzetiségi Dalkör és Tánccsoport, illetve Papatyi-Tóth Tünde. A pörkölt vacsora után Bakonyvári Duó-bál zárja a napot.

A gyermekért fohászkodnak

Kolontár - A Veszprémi Érsekség családpasztorációs irodája július 31-én, vasárnap délután négy órakor szentmisét szervez a Devecser és Kolontár közötti út melletti Szentkútnál.  Márfi Gyula érsek a szentmisén felszentel egy imahelyet, ahol a házaspárok majd a gyermekáldásért imádkozhatnak.  A vasárnap délutáni szertartást követően a részt vevő családtagok majd a kolontári betlehemi barlanghoz zarándokolnak együtt, ahol a meg nem született magzatokért felállított emlékhelyet szenteli fel Márfi Gyula veszprémi érsek.

JÚLIUS 30.

Klassz a pARTon

Csopak - A rendezvénysorozat egyik állomása idén a csopaki strand lesz, ahol július 30-án este fél nyolctól Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Project koncertjét hallhatják az érdeklődők. Az együttes tehetséges zenészei sok más sikeres formációban is szerepelnek együtt, a színház világán át a gyermekfoglalkozásokig. Koncertjeiken magyar klasszikusokat hallgathatunk szaxofonra és jazzkvintetre hangszerelve.

Szent Anna búcsú

Pápa - Hétvégén tartja a Szent Anna Egyházközség idei búcsúját a Szent Anna-templomban. Szombaton 18 órakor rózsafüzér, 18.30-kor szentmise a nagyszülékért szerepel a programban. Vasárnap 7.30-kor szentmise, 9 órakor pedig a búcsúi nagymise lesz, amelyen sor kerül a jubiláló házaspárok megáldására. 18 órakor folytatódik a program litániával Szent Anna tiszteletére, majd 18.30-kor énekes, imádságos, zenés dicsőítéssel zárul a búcsú, amelyen közreműködik a Szent Anna Kórus és a Szent László Kolping Család. A búcsúi programokra szeretettel hívnak ás várnak mindenkit.

Fő téri hagyományőrző délután

Pápa - A Fő téri nyár rendezvénysorozat keretében július 30-án 16 órától három egyesület is várja az érdeklődőket a térre. A Hagyományok Hegye Egyesület vitézi játékokat, az avarok fegyvereit és ruházatát, bajvívást, fegyverek hatását mutatja be. A korábban elmaradt, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete által szervezett „Söprik a pápai utcát” dalostalálkozón hat kórus, népdalkör lép fel. A Bakonyalja Népművészeti Egyesület közreműködésével Mesterségem címere címmel kézműves vásár és mesterségbemutató, kézműves foglalkozások teszik még színesebbé a programot.

Dalostalálkozó

Pápa  - Szombaton délután pótolják be a nemrég a rossz időjárás miatt elmaradt Söprik a pápai utcát elnevezésű Fő téri dalostalálkozót. A pápai nyugdíjas-egyesület szervezésében helyi és környékbeli fellépőknek tapsolhat majd a közönség.

Ünnepi gálaműsor

Veszprém - A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa idén ünnepli húszéves fennállását. Ebből az alkalomból szerveznek fesztivált a Veszprém Arénában július 30-án 15 órától, ahol bemutatják a magyarországi német nemzetiség által képviselt értékeket. A programban több tucat német nemzetiségi kultúrcsoport sok száz tagja mutat be egy közös gálaprogramot.

Éjszakai csillagtúra

Ajka - Optika- és csillagos égbolt túrát szervez az Ajkai Fotóklub és az Úrkúti Csillagászati Klub a Sárcsi-kúthoz július 30-án, szombaton délután fél hattól. A szervezők egy izgalmas éjszakai túrázásra várják a vendégeiket az élő természetbe, a Bakony vonulatai közé. A Sárcsi-kútnál este hat órakor előadást tartanak a természetfotózás titkairól, majd fél kilenckor indulnak a túrák távcsöves állomásokkal, amelyeken a résztvevők megismerkedhetnek a planétákkal, képzeletben kalandozhatnak a Mars és a Szaturnusz bolygó között, kettős csillagokat szemlélhetnek az éjszakai égbolt egyéb csodáival. Az ingyenes túra körülbelül hét kilométeres. Eső esetén augusztus 6-án tartják a programot.

Rendezvény

Ajka: Ajkai Fotóklub és az Úrkúti Csillagászati Klub éjszakai túrája 30-án 17.30 órától a Bakony vonulatai között.

Balatonalmádi: Ingyenes templomséta 30-án 18 órától a Szent Imre-templomtól.

Balatonfűzfő: Latin nap 30-án 16 órától a tobruki strandon.

Pápa: Hagyományőrző nap - vitézi játékok, kézműves foglalkozások 30-án 16 órától.

Zene

Balatonakali: Szűcs Judith fellépése 30-án 21 órakor a strandszínpadon.

Zánka: Olasz slágerest 30-án 20 órakor, BytheWay együttes 30-án 21 órától.

JÚLIUS 29.

A vonatozás festőszemmel

Alsóörs - A magyar vasútközlekedés 170. évfordulója alkalmából nyílik kiállítás az alsóörsi vasútállomás várótermében pénteken. Rácz Gyöngyi és Kancsár Péter festő házaspár felajánlotta vasúti témájú festményeit a MÁV részére, amelyek állandó kiállítási helye Alsóörs vasútállomás váróterme lesz.

Aranykapu fesztivál

Balatonfűzfő - Kiállítás, kutyaparádé, utcabál és néptáncgála is színesíti a harmadik Aranykapu fesztivál programjait. A rendezvénysorozat Kallai Sándor festőművész Kalandozásaim című kiállításával kezdődik július 29-én, pénteken 18 órakor a Vágfalvi Ottó Művelődési Központban. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitja meg.

Rendezvény

Balatonalmádi: Régi villák nyomában - séta 29-én 18 órakor a Tourinform-irodától.

Zene

Balatonkenese: Orgonaalap- koncert 29-én 19 órakor.

Paloznak: Nyáresti koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel - Várhelyi Éva és a Quartett Escualo tangóestje 29-én 20 órakor a Fő téren.

Zánka: A miskolci Illés Emlékzenekar koncertje 29-én 20.30 órakor.

JÚLIUS 28.

Rendezvények

Balatonfüred: Grimm József grafikus, festőművész Balatoni hangulatok című kiállításának megnyitója 18 órakor az Óvári Művészkávéházban.

Balatonfűzfő: Strandmozi – Csak semmi pánik című film vetítése 21 órakor a Föveny strandon.

Zánka: Néptáncest 20 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!