Programok

2016.04.03. 12:37

Programok, rendezvények Veszprém megyében április 4-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 4-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 24.

PÉTFÜRDŐ

Idén is lesz Péti Nagydíj – Április 24-én Pétfürdő ad otthont a kerékpáros amatőr bajnokság ötödik futamának. A XVI. Péti Nagydíj emellett egyben az észak-dunántúli amatőr időfutam bajnokság második állomása is lesz. A Bakony Bike KE által rendezett megmérettetés vasárnap 10-kor rajtol. A várhatóan népes mezőny a Pétfürdő-Berhida-Vilonya-Berhida-Pétfürdő távot teszi meg. Az egyesülettel kapcsolatos hír, hogy  Tar Veronika bronzérmet szerzett az amatőr szezonnyitó Tihany Félsziget-kupán a WU 15 kategóriában.

ÁPRILIS 19.

SZENT GYÖRGY-HEGY

A szőlő és a bor ünnepe – A XXIV. Szent György-hegyi Napokat április 19-e és 24-e között rendezik a hegy környéki településeken. A programot 19-én délelőtt a Kiss pincénél Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitja meg. Borverseny, a hegy kápolnáinak megtekintése, ínyencrandevú, szakmai konferencia, a borutak bejárása, felvonulás, szabad téri mise szerepel például a  programok között.

ÁPRILIS 15.

VESZPRÉM

Motorkiállítás - A Veszprémi Motoros Egyesület és a Városi Művelődési Központ szervezésében veteránmotorkerékpár-kiállítás nyílik április 15-én a VMK-ban, melyet két héten át díjtalanul lehet megtekinteni. A szervezők tudatták, érdemes a megnyitóra is ellátogatni, mivel a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete Északi fény Danuvia-túra címmel érdekes beszámolót tart majd egy közel tízezer kilométeres utazásukról, melyet veterán motorokon tettek meg Norvégiába.

AJKA

Közös fellépés – A Pannon Várszínház és az Ajka-Padragkút Táncegyüttes tagjai együtt lépnek fel április 15-én, pénteken este hét órakor a művelődési központ színháztermében az Equus című darabban. Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

BALATONFŰZFŐ

Balatoni alkotók tárlata – Kelet-Balaton fényei címmel nyílik kiállítás tíz alkotó festményéből április 15-én, pénteken 17 órakor a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtárban. A tárlat május hatodikáig látható.

ÁPRILIS 14.

VESZPRÉM

A Muzsikás együttes tart rendhagyó énekórát a Szilágyi keresztény iskola tanulóinak a II. János Pál Tornacsarnokban április 14-én, csütörtökön 9 órakor.

BALATONALMÁDI

Mandulás táncház – Járd ki lábam, járd ki most! címmel rendeznek táncházat április 14-én, csütörtökön 18.30-tól a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium aulájában. A rendezvényen közreműködik a Ringató Balaton Táncegyüttes, zenél a Szentgáli Band.

ÁPRILIS 13.

VESZPRÉM

Hol van a Fehérvárra vezető hadiút? Golarits Miklós könyvtáros előadása 13-án, szerdán 18 órakor az egyetem B épületének konferenciatermében.

Eötvös Károlyra emlékeznek – Eötvös Károly halálának 100. évfordulója alkalmából Eötvös Károly-emléknapot szervez a megyei könyvtár április 13-án, szerdán. Délután fél ötkor megkoszorúzzák Eötvös Károly szobrát, a programban előadásokat és kötetbemutatót tartanak.

AJKA

Nyugdíjastorna – Egészségmegőrző tornát tartanak nyugdíjasoknak a civil házban április 13-án, szerdán negyed kilenckor.

Hallásvizsgálat – Ingyenes hallásvizsgálatra vár felnőtteket Horváth Gabriella április 13-án, szerdán délelőtt 9 órától a civil házban.

Egészségünkre! – Ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést biztosít Mező Jánosné április 13-án, szerdán délelőtt kilenc órakor a civil házban.

ALSÓÖRS

Eötvös Károly halálának 100. évfordulója alkalmából koszorúzás és ünnepi megemlékezés 13-án 15 órakor a művelődési házban.

VÁRPALOTA

Kelemen Zoltán színművész és Varga Richárd dalszerző, gitáros zenés irodalmi estje a költészet napja alkalmából 13-án 18 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

 

ÁPRILIS 12.

VESZPRÉM

Múzeumi Szabadegyetem: Veszprémi fényképészek a hőskorban, 1873-1945 címmel Rainer Pál történész (LDM) előadása 12-én 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Világjáró Klub: Észak-Korea, a HAN-ok országa címmel Joó Mariann fényképes élménybeszámolója 12-én 18 órakor a Központi Kollégium földszinti tanulójában.

Szentirmai Edit verses pódiumműsora Nyugatos költők, írók műveiből a magyar költészet napja alkalmából versmegzenésítésekkel 12-én 19 órakor az egyetem B épületének konferenciatermében.

Rejtőzködő múlt és jelen - S. Hatházi Sára művésztanár festménykiállításának megnyitója 12-én 17 órakor az egyetem B épületének aulájában.

ÁPRILIS 11.

VESZPRÉM

Tömöry Péter Drakula földje avagy Bodóné lányai című kétéjszakás családregényének bemutatójára 11-én 17 órakor a Csikász Galériában.

Finnugor nyelv és magyarság helyzetkép - két előadás 11-én 18 órakor az egyetem B épületének konferenciatermében.

A kígyó ölelése című argentín- kolumbiai-venezuelai kalandfilmet vetítik a Városi Művelődési Központ Filmklubjában április 11-én 18 órakor. Az alkotást idén Oscar-díjra jelölték, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Cannes-ban fődíjat kapott.

A Költészet Napja alkalmából nyugdíjas klubok közös műsora 16 órakor az EKMK Dózsavárosi Könyvtárban.

Lakossági fórum - Kertváros csapadékcsatorna építés terveinek bemutatása 16.30 órai kezdettel a Kossuth iskolában.

AJKA

Otthon segítők – Az Otthon Segítünk Alapítvány április 11-én délelőtt 9 órakor tart összejövetelt a civil házban.

A magyar költészet napja alkalmából közös versmondás 11-én 10 órakor az Agorán óvodásokkal.

ALSÓÖRS

Kratochwill Mimi művészettörténész képekkel illusztrált előadása Udvardi Erzsébet festőművészről 11-én 17 órakor a művelődési házban.

BALATONFÜRED

Vollein Ferenc Balatoni Tündérország című kiállítása megtekinthető május 4-ig a Kisfaludy Galériában.

BALATONKENESE

Költészet Napja alkalmából József Attila – Altató című versének közös verselése 11.11 órakor a Széchenyi Parkban.

BALATONFŰZFŐ

Versmondók megmérettetése – A városi szavalóverseny döntőjét rendezik április 11-én, hétfőn 17 órától a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

PÁPA

A 90 esztendeje született Rab Zsuzsa költőnő szülőházának homlokzatán álló emléktáblánál koszorúzás 11-én 11 órakor.

A költészet napján flashmob pápai diákok közreműködésével 11-én 17.15 órakor a Fő téren.

Zenés irodalmi est 11-én 18 órakor a JMSZK színházépületében.

TAPOLCA

Hegyesdi vár és várostörténet – A Wass Albert Könyvtár és Múzeumban hétfő este a Költészet Napját ünneplik, kedden 17 órakor Hangodi László Hegyesd vára török kézen címmel tart előadást, 15-én 10 órától pedig Várostörténeti konferenciát rendeznek Városok „Balaton megyében - településfejlődés a 20. század második felében címmel. Aznap délután kézműves foglalkozás is lesz, április 18-tól pedig a Tündérjárta mesetájon című vers- és prózamondó versenyt tartják.

ÁPRILIS 10.

VESZPRÉM

Utolsó szaktárlatvezetés a Weöres Sándor - A megmozdult szótár kiállításban dr. Pilipkó Erzsébet irodalmi muzeológus vezetésével 10-én 14 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Természetjárók megyei találkozója – Gyalogos természetjárók találkoznak a királyszentistváni turistapihenőben április 10-én, vasárnap délelőtt. Részletek itt

NAGYVÁZSONY

K2: kétszer a Kab-hegyre – Két túrát is szervez április 10-ére, vasárnapra a Zöld Bakancs Klub. Az érdeklődő természetjárók egy 20 és egy 30 kilométeres kirándulás közül választhatnak. Mindkét túra Nagyvázsonyból indul (rajt a 20 Café Étteremtől 7 és 8.30 között), előbbi, a Tavaszi Kab-hegy elnevezésű kirándulás útvonala: Sonkolyos-árok-Bogárdi-Kab-hegy-Bogárdi-Sonkolyos-árok-Nagyvázsony. Utóbbi a K2, azaz kétszer a Kab-hegyre. Az útvonal: Sonkolyos-árok-Bogárdi-Kab-hegy-Úrkút-Kab-hegy-Bogárdi-Sonkolyos-árok-Nagyvázsony.

ÁPRILIS 9.

VESZPRÉM

Natura nap - megújulás 9-én 7.30 órától az Agórában.

AJKA

Versmondók találkozója – Himnusz minden időben címmel szervez Nagy László vers- és prózamondó-találkozót az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont, valamint a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány április 9-én és 10-én. Nevezni március 31-éig lehet, amelyhez két Nagy László-vers, -próza vagy -műfordítás szükséges, valamint egy szabadon választott magyar mű. Általános iskola felső tagozatosait, középiskolásokat és felnőtt versmondókat várnak a találkozóra.

BALATONALMÁDI

Újra Pódium – Szombathy Gyula Jászai Mari-díjas színész lesz az Almádi Pódium vendége április 9-én, szombaton 18 órától a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.

BERHIDA

Költészet napi koncert 9-én 17 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

HEREND

Évfordulós ünnepség A Vergissmeinnicht Tánccsoport szombaton 16.00 órai kezdettel tartja fennállásának tizedik évfordulóját a művelődési ház és könyvtár nagytermében. Az ünnepségen fellép a Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Tótvázsonyi Német Nemzetiségi Dalkör, a Herendi Német Nemzetiségi Dalkör  és a Vergissmeinnicht Tánccsoport, melyet követően este batyust bált rendeznek a Heimattöne zenekarral.

KERTA

Gyerekszínház – A pápai Dé-Mol színitársulat Az elvarázsolt erdő című meseelőadással várja vendégeit április 9-én, szombaton délután négy órakor a művelődési házban. A rendezvény ingyenes.

PAPKESZI

IX. települési versmondó verseny 9-én 14 órától a kultúrházban.

ÁPRILIS 8.

AJKA

Keresztes Tibor szobrász tárlata – Keresztes Tibor szobrászművész kiállításának a megnyitóját április 8-án délután öt órakor tartják a művelődési központ kiállítótermében.

ALSÓÖRS

A költészet napja alkalmából trendhagyó irodalomóra 8-án 18 órakor a művelődési házban.

DEVECSER

Pajzán Székely Mesés Est  - A művelődési ház színháztermében április 8 - án (péntek) 19 órakor - Lacika és a nagy fehér asszony szórakoztató műsorát rendezik meg. Ismert és kevésbé ismert pajzán székely népmesék - és népdalok szerepelnek összeállításukban. A szervezők a 18 év feletti közönséget várják.

Rendhagyó irodalomóra és koncert  - A Költészet Napja alkalmából a kisváros művelődési háza rendhagyó irodalomórát és koncertet szervez április 8-án (péntek) 8 órakor  a színházteremben. A Kávészünet Zenekar József Attila, Ady Endre, Juhász Gyula, Kosztolányi Dezső, Petőfi Sándor és kortárs költők megzenésített verseivel hozzák közelebb a költészetet a hallgatóság számára.

LITÉR

„Ha megszeretlek...” címmel a világ és magyar irodalom legszebb verses és prózai alkotásait szólaltatják meg a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjai 8-án 17 órakor a művelődési ház és könyvtárban.

PÁPA

Kisgrafikai kiállítás a magyar költészet napja tiszteletére 8-án 16 órakor a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő népszavazási aláírásgyűjtéssel egybekötött képviselői fogadó-órát tart 8-án 8 és 9 óra között a piactéren.

SÜMEG

Rendhagyó irodalomóra és koncert a Kávészünet zenekarral 8-án 11 órakor a művelődési központban.

VÁRPALOTA

Ringató foglalkozás 8-án 10 órától az ifjúsági házban.

VESZPRÉM

A Múminvölgy lakói mint világutazók címmel Freisingerné Bodnár Judit előadása 8-án 17 órakor az EKMK Nagy László termében.

Tíz lépcső - megzenésített Weöres Sándor-versek a Laczkó Dezső Múzeumban 8-án, pénteken 18 órától

Horváth Viktória Lélek a kézben című kiállításának megnyitója 8-án, pénteken 17 órakor a VMK-ban.

 

ÁPRILIS 7.

DEVECSER

Véradás - A Magyar Vöröskereszt véradást szervez április 7-én délután egy és öt óra között a művelődési házban.

SZENTKIRÁLYSZABADJA

Tájékoztatják a bicikliseket - Figyelemfelhívó kampánnyal köti össze idén a hagyományos akadályversenyt a szervező civil egyesület.A Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület a májusi akciójával kapcsolatos megbeszélést április 7-én, csütörtökön 17 órától a Nemzedékek Házában tartja, közölte Bognárné Cseh Melinda, a szervezet elnöke.Az egyesület május hetedikén, szombaton szervezi meg hagyományos akadályversenyét, amelyet idén szeretnének kibővíteni egy kerékpáros figyelemfelhívó kampánnyal. A rendezvény célja, hogy a településen áthaladó kerékpárosok helyesen közlekedjenek a falun áthaladó bicikliúton: ne lépjék túl a sebességet, szabályosan használják a lámpás kereszteződést és a kerékpárút többi részét is.

ÁPRILIS 6.

VESZPRÉM

Dohnányi-napok – Láthatatlan színház 6-án 11 órakor az iskolai termekben.

Tóth Tibor, a Tudó Emberek Iskolájának vezetője Őseink hagyatéka című előadás-sorozatának 2. része 6-án 17 órakor a Padányiban. Az előadást követően ingyenes auradiagnosztika.

AJKA

Nyugdíjastorna – Egészségmegőrző tornát tartanak nyugdíjasoknak a civil házban április 6-án negyed kilenckor.

Egészségünkre! – Ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést biztosít Mező Jánosné április 6-án délelőtt kilenc órakor a civil házban.

BALATONFÜRED

Frank Róbert pszichológus és Pechovszky Márta mentálhigiénés szakember Beszélgetések a lelki egészségről: Az elfogadásról és a szeretetnyelvről című előadása 6-án 17 órakor a Városi Könyvtárban.

PÁPA

Ünnepeinkről egykor és most – Nemzeti ünnepeink egykor és most címmel tart előadást Bali István középiskolai tanár április 6-án, szerdán 18 órátóla Szent Anna-templom hittantermében a Kereszténydemokrata Néppárt helyi csoportjának szervezésében.

ÁPRILIS 5.

VESZPRÉM

Dohnányi-napok – Növendékhangverseny 5-én 18 órakor a kamarateremben.

AJKA

Fénytörés – Boda Balázs képzőművész Fénytörés című kiállítása április 5-éig tekinthető meg a művelődési központ kiállítótermében.

Civil közgyűlés – Az Ajka és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége közgyűlést tart április 5-én, kedden délután négy órakor a civil házban. Heizler Ferenc elnök beszámol a tavalyi munkaterv végrehajtásáról és költségvetéséről, valamint az idei év terveiről. A felügyelőbizottság elnöke, Nagyné Takács Olga szintén tájékoztatót tart.

 

ÁPRILIS 4.

VESZPRÉM

Dohnányi-napok – Táncház a Kőris Zenekarral és Kondics Gergővel 4- én 18.30 órakor a kamarateremben.

ALSÓÖRS

Korbély Barnabás Bakony–Balaton Unesco Globális Geopark: jóval több, mint csupán földtani csodaország című előadása 4-én 17 órakor a művelődési házban.

VÁRPALOTA

Hirschler András Családfakutatás karosszékből, avagy praktikus tudnivalók kényelmes kutatóknak című előadása 4-én 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

 

MÚZEUM, KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k-v: 10-18 óráig. Dubniczay-palota, László Károly-gyűjtemény: k-v: 10-18 óráig. Csikász Galéria: h-szo: 10-18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: h-szo: 10-17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turiszti- kai Központ: k-szo: 9-17 óráig.

Balatonfüred: Vaszary Galéria: Sze-v: 10-18 óráig. Jókai Mór-emlékház: 03. 21- 04. 28.: felújítás miatt zárva. Városi Helytörténeti Gyűjtemény: szerda-vasárnap 10-18 óráig. Kisfaludy Galéria - szerda-vasárnap: 12-18 óráig. Vitorlázeum: csütörtök-vasárnap 10-18 óráig. Arácsi Népház és Fiókkönyvtár: h, cs: 10-18 óráig, sze:, szo: 14-18 óráig. Arácsi Kiállítóház: péntek-vasárnap 14-18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: hétfő-vasárnap 9.30-18.00.

Pápa, Kékfestő Múzeum: k-szo: 9-16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k-p: 8-16 óráig, múzeum k-p: 8-16 óráig, szo-v: 9-17 óráig. Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k-v: 9-16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10-16 óráig. Babamúzeum: h-v: 10-16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thury-vár): k: 12-18 óráig, sze-p: 10-18 óráig, szo: 9-20 óráig, v: 9-18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): kedd-csütörtök: 10.30-16 óráig, péntek-vasárnap: 10.30-17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlék Könyvtár: kedd-vasárnap: 10-12 és 13-16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: kedd-vasárnap: 9-17 óráig.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!