Programok

2016.03.18. 14:44

Családok lelki napja

Bár a programot korábban böjt idején szokták tartani, idén, az irgalmasság évében az isteni irgalmasság vasárnapját megelőző napon, április 2-án várják a családokat a Padányi katolikus iskolában, tájékoztatott Fodor János, az egyházmegye családpasztorációs munkacsoportjának papi vezetője.

Balla Emőke

A lelki nap misével kezdődik, majd Papp Miklós görög katolikus lelkész, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezető tanára tart előadást. Témája az idei jelmondat: „Jézusom, bízom benned! – irgalmasság a családi életben. A gyerekeknek foglalkozást biztosítanak, a középiskolások interaktív kísérleteket végezhetnek a Csodák Palotája munkatársainak segítségével.

A családokat lelki segélyszolgálat segíti Veszprémben, Devecserben és Tapolcán. A lelki segélyszolgálat intézményét a családban adódó kapcsolati problémák megoldása iránti vágy, a segíteni akarás szándéka hozta létre. A szolgálathoz fordulók felkészült szakemberekkel közösen kereshetik a megoldásokat.

A jegyeskurzusok a családpasztorációs iroda legsikeresebb rendezvényei közé tartoznak, mondta Márfi Gyula érsek. A hét alkalmas jegyoktatást április 1. és május 13. között tartják. A fiatalok a családi életre készülnek fel, a kurzuson résztvevők többek között a házasság lelkiségével, konfliktuskezeléssel, kommunikációval, gyermekneveléssel foglalkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!