Program

2023.10.11. 17:00

Ősbemutatóval zárul az Eger-víz Napok rendezvénysorozat

Estébe nyúló programmal, különleges ősbemutatóval zárul Szigligeten az Eger-víz Napok rendezvénysorozat szombaton Szigligeten.

Szijártó János

A Balaton-felvidék csodálatos természeti értéke a mintegy 32 kilométer hosszú Eger-víz patak, amelynek megmentésére térségi összefogás jött létre. A képen a projekt részeként Monostorapátiban nyáron felavatott „patakmeghajtású" óriás faszobor Fotó: Szijártó János

Az idén márciusban elindított projekt utolsó eseménye a szigligeti hajókikötőben kezdődik szombaton 13.30-kor a helyi általános iskola tanulói által készített madárodúk kihelyezésével és víztisztaság méréssel. Balassa Dániel polgármester és Márta István projektvezető köszöntője után népdalos hajókázás indul Juhász Rékával és zenekarával a Szent Benedek sétahajón. A Szigligeti Táj- és Településvédő Kör idei díjainak átadása 16.30-kor kezdődik a Pipitér Apartmanházban, az egyesület vezetője, Demeter Éva koordinálása mellett. Este ősbemutatót láthatnak az érdeklődők a szigligeti Básti Lajos Közösségi Házban, ahol 18 órától Nagy János Eger-víz szvitje zárja a szombati programot, s egyben a Márta István vezetésével tavasszal elindított Eger-víz projektet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!