Hirdetés

2024.07.02. 09:26

Vendéglátós munkát keresel Mezőkövesden vagy környékén? Íme néhány pozíció, amelyekből válogathatsz!

A vendéglátós álláslehetőségek szinte folyamatosan elérhetőek az egyes álláskeresői platformokon, megannyi opciót teremtve az elhelyezkedésre. Mezőkövesd és környéke vonatkozásában ugyancsak időről időre feltűnnek bizonyos vendéglátós munkakörök, amelyekből most össze is gyűjtjük a leggyakoribbakat!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Szállodai recepciós

A változatos vendéglátós pozíciók kedvelőinek a szállodai munkakörök kiváló lehetőségként szolgálhatnak az elhelyezkedésre. Ezen belül is érdemes lehet áttekinteniük az elérhető szállodai recepciós hirdetéseket, amelyek megjelenésére egyébként a mezőkövesdi és a környékbeli álláslehetőségekre specializálódott MezokovesdAllas.hu kínálatában is több alkalommal volt már példa.

A munkakör kapcsán meglehetősen sokrétű feladatokkal kell számolni, amelynek középpontjában a vendégekkel és a leendő vendégekkel való kapcsolattartás áll. A szállodai recepciósoknak ugyanis alapvető felelőssége az információszolgáltatás és az útbaigazítás, például az elérhető szobákkal, a szálloda lehetőségeivel, valamint a környék programjaival kapcsolatban.

Ezenfelül a pozíció egy másik meghatározó részét az adminisztrációs tevékenységek teszik ki. Ebbe beleértendő például a szobafoglalások naprakészen tartása, az ehhez kapcsolódó nyilvántartások vezetése, továbbá a számlázás és a fizettetés is. Összességében tehát valóban egy színes munkakör, amelynek kapcsán általában legalább középfokú végzettséget, alapvető számítógépes ismereteket, továbbá kommunikációképes angol nyelvtudást várnak a munkáltatók a pályázóktól.

Konyhai kisegítő

Természetesen a vendéglátás berkein belül éttermi pozíciókkal is bőséggel lehet találkozni, akár Mezőkövesd és környéke vonatkozásában is. Ezek közül a konyhai kisegítő munkakör számít az egyik legkönnyebben elérhető állásnak, hisz az ilyen típusú lehetőségek kapcsán sokkal inkább a hozzáállás és a szorgalom kerül előtérbe, mintsem az iskolai végzettségek vagy a tapasztalatok.

A feladatok ugyanis betanított munkafolyamatokból tevődnek össze, aminek része többek között a mosogatás, a konyhai berendezések takarítása, az alapanyagok pucolása és feldolgozása, valamint a tálalásban való segédkezés. A mindennapi rutinfeladatok tehát gyorsan és viszonylag könnyen elsajátíthatóak, ugyanakkor jó állóképességet, gyorsaságot és a csapatban való együttműködés készségét igénylik a pályázóktól.

Szakács

Jó esélyekkel böngészhetik az említett MezokovesdAllas.hu kínálatát a képzett szakácsok is. Egyebek például szállodai éttermek, nagyüzemi konyhák és szállodai vendéglátó egységek egyaránt hirdettek már itt szakács álláslehetőségeket: https://mezokovesdallas.hu/allasok/vendeglatas.

A mindennapi teendők az eltérő munkakörnyezettől függően mutathatnak bizonyos eltéréseket, hisz míg egy nagyüzemi konyhán általában egytálételek elkészítése a feladat, addig egy szállodai vagy egy hagyományos étteremben általában jóval változatosabb az étlap. Ily módon pedig az elkészítendő ételek listája is bővebb.

Ráadásul mindez egyéb felelősségekkel is kiegészülhet, beleértve az étlap összeállítását, az alapanyagok megrendelését vagy a konyhai működés koordinálását. Nem véletlen, hogy ezen állások a szakmai képzettség mellett általában releváns tapasztalatot is megkövetelnek a pályázóktól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában