hirdetés

2021.03.11. 11:23

Kiadó albérletek zöldövezetben: mik a lehetőségek?

A csendesebb zöldövezetek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek a kiadó albérletet keresők között. Ehhez korábban a városok külsőbb részein kellett keresgélni, ám napjainkra ez cáfolódni látszik, hiszen a belsőbb területeken is nő a „zöld kínálat”.

Az otthonos lakásbelső mellett a kinti környezet is fontos

 

Az albérletpiacon számos modern lakással találkozhatunk

A természet lágy öle

A kiadó albérletek piacán értelemszerűen inkább lakásokat találunk, bár belefuthatunk házakba is. Ami biztos, utóbbi opció inkább a kertvárosi részeken helyezkedik el, külsőbb területeken. A lakások esetében a zöldövezet kifejezés sokkal inkább vonatkozik az épületek környezetére. A parkosított területek egyre nagyobb helyet foglalnak el a városokban is és ez így is van jól.

Sokak számára az ilyen jellegű ingatlanok jelentik a legvonzóbb opciókat, ami nem is csoda, hiszen nagy értéknek számít a városok zsúfoltságában oázisokra bukkanni. Természetesen itt is tisztáznunk kell a saját elképzeléseinket. Mindenképpen szeretnénk a belvárosi nyüzsgés közelébe eső zöld szigeten kiadó albérletet találni, vagy inkább a kertváros felé húz a szívünk?

Albérlet, kertre néző kilátással

A házak és házrészek egészen különleges rétegét képviselik a kiadó albérleteknek. Egyrészt ritkábban találkozhatunk velük, másrészt egészen más élményt nyújtanak, mint a lakások. Ez persze nem minden esetben pozitív. Az ilyen jellegű kiadó ingatlanok a legtöbb esetben a régebbi, felújítás nélküli vonalat képviselik. Ez persze sokaknak nem gond, azzal együtt még kevésbé, hogy ennek megfelelően az áruk is kedvezőbb. Ám a házak leginkább családosoknak lehetnek jó opciók, hiszen esetükben (is) óriási előny a kert.

Bárki, aki lakásban éli életét, gyakran vágyik a zöldbe, a természetbe, ezzel is kicsit kiszabadulva a négy fal közül. Ezt felismerték az építészek is, így az újépítésű lakótömbök alsó szintjein már sok esetben találunk kertkapcsolatos lakásokat, melyek ideális áthidaló megoldást képeznek a kertes házak és a zöldebb lakások között. Ám szerencsére azok is megtalálhatják számításaikat, akik nem a földszinti lakhatást preferálják.

Az otthonos lakásbelső mellett a kinti környezet is fontos

Lakótömbök zöldövezetben

Egyre több kiadó albérletet találunk új és modern lakóparkokban, melyek már eleve zöldövezetben kerültek megépítésre, vagy épp némi tereprendezéssel parkosított közegbe helyezték őket. Ezek a lakóparkok már azt a felfogást képviselik, hogy városokban is élhetünk természetes, zöldebb közegben. Ha a lakóhelyünk közvetlen közelében rendezett parkokban sétálhatunk, az máris nagy előnyt jelent a kiadó albérletek keresésekor.

A döntés természetesen a miénk, mindenesetre megnyugtató, hogy egyre több lehetőség adott azok számára, akik nem szeretnének a városi és a zöld dilemmájának rabságában válogatni. A jelen és a jövő azoké az lakásoké, épületeké és lakótömböké, melyek modern, zöld oázisként emelkednek ki a városok forgatagából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában