Pápa

2015.07.03. 17:15

Polgármesteri jutalom a tűzoltó alezredesnek

Pápa - Pénzjutalomban részesítette Áldozó Tamás polgármester Csillag István tűzoltó alezredest, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetőjét a város nevében.

Polgár Bettina

A korábban Szent Flórián Érdemjelben részesült Csillag Istvánt a polgármesteri irodában fogadta Áldozó Tamás.

– Minden évben vannak olyan kiváló teljesítményt felmutató helyi polgárok, akik kiérdemelnek egy-egy országos kitüntetést. Ezek egyrészt a kormány által adományozott kitüntetések, melyek tipikusan március 15-éhez és augusztus 20-ához kapcsolódnak, illetve lehetnek szakmai jellegűek is. Csillag István a helyi lakosságot szolgálta azzal a munkával, aminek az eredménye ez a rangos elismerés lett, melyet a városvezetés pénzjutalommal egészített ki – méltatta a helyi tűzoltó alezredes tevékenységét a polgármester.

Csillag István átveszi a pénzjutalmat Áldozó Tamástól (Fotó: Polgár Tibor)

– A Szent Flórián Érdemjel a belügyminiszter által adományozott országos elismerés, melyből évente összesen tízet adnak át. Ezt általában a hosszú éveken keresztül végzett szakmai tevékenység jutalmául osztják ki. A mi hivatásunkban ez az egyik legnagyobb kitűntetési fokozat – árulta el a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, akinek nagy örömöt és büszkeséget jelentett a Szent Flórián Érdemjel átvétele. Mint mondta, a rangos elismerés elnyerése nem egyedülálló városunkban, korábban a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Németh Tamás tűzoltó ezredes érdemelte ki ezt.

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!