Pápa

2016.12.09. 20:05

Javítottak az utakon

Pápa - Az elmúlt hetekben számos úthiba kijavításán dolgoztak a Városgondnokság által megbízott szakemberek.

Napló információ

Az őszi kátyúzás elsősorban a kisebb úthibák kijavítását célozta tíz utcában.Lakossági bejelentések és a Városgondnokság saját felmérései alapján választották ki a balesetveszélyes, kijavítandó kátyúkat, amelyeket aztán meleg aszfaltozással tüntettek el - írja a papa-ma.hu. A munkálatokra 2,2 millió forintot fordított a városüzemeltetésért felelős intézmény.- A legkisebb kátyúzási felület egy négyzetméter, a legnagyobb pedig 25 négyzetméter volt. Összességében 172 négyzetméter felületet érintettek a munkálatok - mondta el Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.

A kátyúzás érintette a Szent István és a Gróf utat, valamint a Várkert, a Török Bálint, a Gyurátz, a Juhar, a Séllyei és a Jókai utcát, továbbá a Március 15. teret és a régi 83-as utat. Összesen 30 úthibát tüntettek el.A kátyúzás mellett a murvás utak javítását is elvégeztette több területen a Városgondnokság az elmúlt napokban. Buics Lajos kommunális részlegvezető arról tájékoztatta a papa-ma.hu-t, hogy az idei évben immár negyedszer járják végig és javítják a murvás utakat. Most gréderezéssel és úthengerezéssel dolgoztak, éppúgy, mint tavasszal, a kettő között pedig két alkalommal saját gépeikkel csökkentették az úthibákkal.

Az elmúlt napokban az öreghegyi, a törzsökhegyi és a kishegyi főbb utakon kívül többek között a Bocsor utca környéki murvás utakat, illetve a Várkertfürdőnél lévő parkolót simították le.- A kátyúzás ugyan nem jelent végleges megoldást az utak minőségének javítására, mégis fontos, hiszen legalább a mostani állapotban megőrzi a burkolatokat - jegyezte meg Áldozó Tamás polgármester a munkálatok kapcsán. Hangsúlyozta, az utak többségét nem kátyúzni kellene, hanem újjáépíteni, ezt egy tanulmány is alátámasztja. A város ugyanis az év folyamán megvizsgáltatta a belterületi utakat egy erre szakosodott társasággal, amely azt a megállapítást tette, hogy a legsürgetőbb útrekonstrukciós munkák közel egymilliárd forintba kerülnének

.- Ennek a forrása jelenleg sehol nem látható, és 2017-re sem ígérhetünk jelentős útfelújításokat. Éppen ezért van jelentősége a kátyúzásnak és annak, hogy minél több pénzt fordítsunk az utak állapotának fenntartására - mutatott rá Áldozó Tamás.A polgármester hozzátette, a belterületi utak felújításának forráshiánya nem csupán pápai probléma, minden önkormányzat ezzel a gonddal küzd - kivéve a nagyon magas helyi adóbevétellel rendelkező településeket és a jelentős közműberuházást megvalósító városokat.

Mint mondta, a pápai önkormányzat a nehéz helyzet ellenére jövőre is tervez útjavításokat, ezenkívül pedig néhány benyújtott pályázat ugyancsak tartalmaz útépítéseket az egyes beruházásokhoz kapcsolódóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!