Pápa

2016.10.28. 12:26

Halloweenparti a Tarczy Lajos Általános Iskolában

Pápa – Boszorkányok, zombik, vámpírok, szellemek és múmiák lepték el az iskola auláját a mindenszentek előestéjén tartott angolszász ünnep alkalmából.

Laskovics Márió

A Tarczy Lajos Általános Iskola két tannyelvű tagozata csütörtökön 14-16 óra között rendezte immár hagyományosnak mondható halloweenpartiját. Az iskola aulájában Lind Bernadett tanárnő vezetésével a színjátszó szakkör három felsős növendéke rövid műsor keretében elevenítette fel a halloween eredetét, történetét az alsó tagozatosok számára, illetve a jelmezbe öltözött két tannyelvű tagozatos diákok közösen előadott koreográfiával rémisztgették az első osztályosokat és a megjelent szülőket. Utána az osztályok jelmezes felvonulása következett a hangulathoz illő zenére, majd az ünnepséget az osztályok saját termeikben folytatták.

- Nyolcadik alkalommal szerveztük meg, tulajdonképpen a két tannyelvű oktatás része, hogy megismerjük az angolszász ünnepeket, hagyományokat. Úgy gondoltuk, hogy a halloween egy olyan ünnep, amit a gyermekek szívesen fogadnak, hiszen be lehet öltözni ijesztő jelmezekbe. Úgyhogy ilyenkor az iskolát ellepik a zombik, a boszorkányok, a denevérek, a fekete macskák, és mindenféle félelmetes lények. Leginkább a kicsik szeretik ezt, ezért az alsó tagozaton rendezzük meg, s a halloween most már majdnem népszerűbb, mint a farsang, nagyobb izgalommal készülnek rá – nyilatkozta Hardi Tünde, a két tannyelvű tagozat vezetője, aki maga is boszorkánynak öltözött be ez alkalomból.

- A szülők minden évben a halloweenhez kapcsolódó kreatív süteményekkel lepnek meg minket, például sütőtök alakú minyonokkal, vagy boszorkányujj, -szem formájú sütikkel, tehát ezek is félelmetesek, de biztosan finomak is – tette még hozzá a tagozatvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!