Pápa

2016.02.09. 21:05

Felszámolás alatt áll, mégis a város harmadik legnagyobb adófizetője volt tavaly a pápai húsgyár

Pápa - Annak ellenére, hogy felszámolási eljárás alatt áll a Pápai Hús Kft., a vállalat 2015-ben a város harmadik legnagyobb adófizetője volt.

Polgár Tibor

Többek között erre mutatott rá Áldozó Tamás polgármester a legtöbb adót befizető cégek számára szervezett önkormányzati fogadáson a városházán. Hozzátette: bízik benne, hogy a felszámolás után is lesz jövője a húsgyárnak, amely a jelentős adóbefizetése mellett sok helyi és környékbeli család egzisztenciáját is biztosítja.

fotó: Polgár Tibor

A polgármester beszédében kiemelte, egy kormánydöntésnek köszönhetően 484 millió forint érkezik Pápára. Ez az összeg a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. tőkeemelését szolgálja, és a stadionrekonstrukcióra kapott több mint félmilliárd forintos állami támogatáshoz hasonlóan a pénzt kizárólag a kijelölt célra fordíthatja a város. - Ezzel a cég olyan helyzetbe kerül, amilyenben még sohasem volt: nulla forintos adóssággal tervezheti a jövőjét - fogalmazott Áldozó Tamás.

A városvezetőtől megtudtuk, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) eddig megjelent 15 pályázati kiírás közül 11-re pályázatot szeretne benyújtani a pápai önkormányzat. Ezeken keresztül a már ismertetett tervek (például gyalogátkelőhelyek, kerékpárutak, körforgalmak és lámpás közlekedési csomópontok építése) mellett a Belső-Várkert, valamint az Erzsébet-liget rekonstrukciója is megvalósulhat. Továbbá lehetőség nyílik többek között csapadékvíz-elvezetési problémák megoldására, szociális és egészségügyi szolgáltatások infrastrukturális fejlesztésére, illetve az az Ipari Park közlekedési infrastruktúrájának javítására.

A vállalkozói fogadáson Áldozó Tamás, valamint Unger Tamás alpolgármester emlékplakettet és oklevelet nyújtott át a 2015-ös évben a legtöbb helyi adót befizető cégeknek. Tavaly a város legnagyobb adófizetője a Yanfeng Kft. volt, amely mögé a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt., majd pedig a Pápai Hús Kft. állhatott fel a képzeletbeli dobogó második, illetve harmadik fokára.

A rendezvényen előadást tartott Kiszelly Zoltán politológus, a Kodolányi János Főiskola és a Századvég Politikai Iskola tanára, aki egyebek mellett Magyarország és az Európai Unió jövőjéről, valamint globális gazdasági kérdésekről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!